Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. ya da kısa adıyla KİMPUR, global pazarlarda büyüme hedefleri doğrultusunda Avrupa’nın en önemli stratejik noktalarından Letonya’da, Adamantan SA unvanlı firmayla iş birliğine giderek Letonya’da kurulan SIA Kimpur Europe isimli yeni şirketle ortaklık gerçekleştirdi.

İLAVE 25 BİN TON ARTIŞ VE LOJİSTİK AVANTAJI SAĞLADI

Faaliyetlerini Kimpur bağlı ortaklığı olarak sürdürecek firma, yüzde 25 Adamantan ve yüzde 75 Kimpur ortaklığıyla kuruldu.

Şirket, tescil işlemleri tamamlanan yatırımla birlikte üretim kapasitesinde ek 25 bin ton artış sağlamanın yanında lojistik avantajlarından da faydalanarak Avrupa pazarlarında rekabette konumunu kuvvetlendirecek.

"STRATEJİK BAĞLANTI NOKTAMIZ OLACAK"

Yeni yatırım ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kimpur CEO’su Cavidan Karaca, her daim daha kaliteli, daha hızlı ve daha iyi hizmet vermeyi hedeflediklerini ifade ederek söz konusu hedef kapsamında Letonya yatırımlarını hayata geçirdiklerini belirtti.

Bu ülkedeki iş birlikleriyle beraber Avrupa’daki varlıklarını pekiştirerek stratejik bir bağlantı noktası oluşturacaklarını vurgulayan Karaca, imalat ve lojistik açıdan büyük bir avantaj sunan SIA Kimpur Europe firmalarıyla Avrupa pazarlarındaki müşterilerine daha hızlı tedarik imkanı bulacaklarını ve pazar paylarını artıracaklarını dile getirdi.

MAYER ENERJİ'DEN ÜRETİM TESİSLERİ İÇİN SU ARITMA SİSTEMLERİ MAYER ENERJİ'DEN ÜRETİM TESİSLERİ İÇİN SU ARITMA SİSTEMLERİ

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE GERİ DÖNÜŞÜM ODAĞINDA İLERLİYOR

Firmanın üretimini gerçekleştirdiği poliüretan sistemler; iklimlendirmeden yalıtım-inşaata, mobilyadan ayakkabı ve otomotive çeşitli sektörlerde kullanılıyor. 

45’i aşkın ülkeye dış satım gerçekleştirerek sektöre öncülük eden firma, Düzce OSB’de 50 bin tonluk yatırımını sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm odaklı, Letonya’daki yatırımını ise stratejik çerçevede tasarlıyor.

Sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetleriyle gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefleyen Kimpur, bu kapsamda geçtiğimiz hafta "2021 Sürdürülebilirlik Raporu"nu yayımlamıştı.