Phoenix Contact, Quectel ve Ericsson özel bir 5G ağı kapsamında yerel endüstriyel uygulamalar için ilk endüstriyel 5G router geliştirmek için birlikte çalışıyor.

Yeni geliştirilen 5G Router yardımıyla makinalar, kontrolörler ve diğer ekipmanlar gibi endüstriyel uygulamalar artık özel bir 5G ağına bağlanabilecek ve böylelikle kaynak kullanımları, öncelikleri ve davranışları kapsamında organize edilebilir.

Böylelikle, genel olarak lisanssız tüm radyo bantlarını en iyi çaba ilkesi ile kullanabilen ve radyo spektrumu yoğun olarak kullanıldığında eşit ölçüde performans kayıplarını kabul etmek zorunda olan önceki mobil radyo çözümleri ile karşılaştırıldığında nihai bir avantaj sağlamaktadır. 

Bunun gerçekleştirilebilmesi adına üç şirket güçlerini birleştirmiştir: ilk WLAN, Bluetooth ve endüstriyel uygulamalar için mobil radyo routerlarının sağlayıcısı olarak Phonenix Contact; hücre ve GNSS modüllerinin önde gelen küresel sağlayıcısı olarak Quectel; ağ sağlayıcısı ve 5G teknoloji gelişimi konusunda önde gelen güçlerden birisi ve ağ sağlayıcısı olarak ürün gelişimini destekleyen Ericsson. 

Erken aşamada etkileşime geçmeye başlayarak üç şirket hızlı bir biçimde özel 5G ağları üzerinden endüstriyel düzeyde performans sağlayan bir çözüm geliştirmeyi başarabilmiştir.

Quectel, Phoenix Contact ve Ericsson arasındaki iş birliği 5G routerın güvenilir ticari performansını sağlamak adına Ericsson’un laboratuvarında geniş kapsamlı ve birlikte çalışabilirliğe tanık olmuştur.

Söz konusu deneyim, endüstriye karşı mobil ağ operatörü ortaklığı ile 5G çözümleri sunmaya yönelik stratejik bir yaklaşımı izleyen Ericsson için oldukça önemli bir hal almıştır.

Bunun yanı sıra, şirketlerin üçü de söz konusu bağımsız ve özel 5G ağı ile 4.0 uygulamaları olanaklı kılmak adına yakın işbirliği içerisine girmiştir.