Festo, gıda endüstrisinin zorluklarının farkında: Hijyenik ve verimli otomasyon, makine ve sistem kurucuları ile üreticiler için bir zorunluluk. Bu gerekliliklere uyabilen farklı bileşen tedarikçileri aramak ve farklı imalatçıların parçalarını eşleştirmek artık gerekmiyor.

Tek bir kaynaktan tedarik sağlamak, zamandan ve paradan tasarruf edilmesini sağlıyor. Festo kapsamlı bir tedarikçi olarak her şeyi tek bir kaynaktan sunuyor.

Festo Gıda ve Ambalaj Başkan Yardımcısı Alexander Wagner, Festo’nun 50 yılı aşkın süredir yüksek kaliteli gıdaların küresel üretiminde güvenilir bir otomasyon ortağı olduğunu belirtti ve pnömatik ve elektrikli teknoloji karmasının verimli üretim operasyonları oluşturmalarına yardımcı olduğunu ifade etti.

Festo’nun fabrika otomasyonu alanındaki deneyiminin proses otomasyonuna da uygulandığını belirten Wagner, sözlerine şöyle devam etti: “İşletmeden sahaya kadar otomasyon piramidinin tüm seviyelerini kapsıyoruz. Bu nedenle sadece bireysel bileşenler sunmakla kalmıyoruz, aynı zamanda gıda endüstrisindeki her türlü görev ve uygulama için kuruluma hazır sistemler de sunuyoruz.”

Pnömatik esnek valf VZQA, hijyenik, güvenilir ve yüksek kaliteli gıda dağıtımı yapılmasını sağlıyor: silikon diyaframlı N/O değişken, 1935/2004 sayılı AB Direktifine uygun olarak bir uygunluk beyanı ile birlikte sunuluyor. Bu nedenle bu esnek valf değişkeni, gıda ürünleri ile doğrudan temas eden uygulamalar için onaylanmış bir bileşen.

MERKEZİ OLMAYAN KONTROL ÜRETKENLİĞİ ARTIRIYOR

Festo’nun otomasyon çözümleri, kullanıcıların ve tasarımcıların gıda ve içecek endüstrisinde zorlu ve yoğun bir şekilde temizlenen ortamlarda yer alan kontrol kabinleri olmadan merkezi olmayan kurulum konseptleri oluşturmalarına, enerji kayıplarının daha düşük, devir hızlarının daha yüksek olması içi uygulamaya yakın olmalarına olanak sağlıyor.

Bu çözümü ister kontrol kabini olmadan ideal IP69K koruma sağlayan Clean Design valf terminal MPA-C ile sunuyor, ister tüm endüstriyel ağ sistemleri ya da IO-Link için çoklu pin girişi olan kontrol valf terminal VTUG ile sunuyor.

ESNEK UYGULAMALAR

Gereksinimler doğrultusunda hızla ve kolayca dönüştürülebilen modüler bileşenler için gittikçe artan bir talep var. (Örneğin akışların hızlı ve güvenilir bir şekilde kontrol edilmesi için sağlam ve güçlü açılı, yuvalı valf VZXA). Dikkatli tasarlanmış ürün yapısı ve patentli arayüz valf gövdelerinin ve aktüatörlerin serbestçe birleştirilmesine olanak sağlıyor. Bu da her türlü uygulama için çok daha fazla esneklik sağlıyor.

Festo’nun çeyrek dönüşlü aktüatörü DFPD, sağlam prose otomasyonunun bir başka örneği. Bu aktüatör, dişli kol ve fener dişli prensibine dayanarak, modüler, sağlam ve çok yönlü kombinasyonlar
sunuyor. Bu da bu aktüatörü gıda ve içecek üretimindeki ihtiyaçlar için doğru seçim yapıyor.

DÜNYADA İLK: DİJİTAL PNÖMATİKLER

Festo Motion Terminal VTEM, uygulamalar tarafından kontrol edilen dünyanın ilk pnömatik otomasyon platformu. Bir pilot valfin işlevleri ilk defa aynı donanım kullanılarak, bir yazılım aracılığı ile değiştirilebiliyor.

Cihazı geliştirenler, uygulama aracılığı ile yeni işlevleri hızlı bir şekilde aktive edebilmeleri sayesinde, temel bir makine türü oluşturabiliyor ve ardından, müşteri ihtiyaçlarına uygun şekilde farklı işlevler ve özelliklerle donatmak için ilgili uygulamaları seçebiliyor. Uygulama 50’den fazla bileşenin yerini alıyor.