Nem ve sıcaklığın ölçülmesi endüstride giderek artan bir öneme sahip olmaya başladı. Bilhassa gıda, ilaç, enerji ve kağıt sektörleri bu artışın büyük bir bölümünü oluşturuyor. Nem ve sıcaklığın hassas bir şekilde ölçülmesi ürün kalitesi için son derece öneme sahip. Almanya'nın önde gelen nem ve sıcaklık sensörü imalatçısı olan Galltec+Mela, bu amaçla çeşitli tipte ve özellikte Nem Sıcaklık ölçüm cihazları üretiyor. Yüksek teknoloji ile üretilen bu ürünler ile hassas ve en doğru ölçüm değerleri alınıyor.

ATEX SERTİFİKASINA SAHİP EX-PROOF CİHAZLAR

Nem sıcaklık cihazlarının kullanım yerleri oldukça farklılık göstermektedir. HVAC uygulamalarından ağır şartlarda çalışması gereken cihazlara kadar değişik tiplerde ürün ihtiyaçları doğmuştur. Bu ihtiyaçlardan biride yanıcı ve patlayıcı ortamlarda çalışması gereken cihazlardır. Galltec+Mela firması bu amaçla yanıcı ve patlayıcı ortamlarda çalışabilecek ATEX sertifikasına sahip Ex-Proof cihazlar üretmeye başlamıştır. Galltec+Mela firmasının üretimi olan GC.Ex ve KC.Ex serisi nem ve sıcaklık transmitterlerinin ex-proof modelleri, ex-proof özelliklerinin haricinde yüksek hassasiyetli ölçüm yapmaları ve uygun fiyat avantajları ile piyasadaki rakiplerinin önüne geçiyor.

HANGİ ÖZELLİKLERE SAHİP? 

Ex-proof özelliği bulunan GC.Ex (Wall Mounting) serisi ve KC.Ex ( Duct  version) serisi Nem-Sıcaklık transmitterleri -20 / +80 C de çalışma imkanı sağlamaktadırlar. Nem ve Sıcaklık için ayrı 2 x 4...20 mA analog çıkış veren bu cihazlar 13 - 24 VDC besleme ile çalışmaktadırlar. 0 -100 %rh ölçüm aralığında +/-%2 rh hassasiyetinde nem ölçümü, -20 C / +80 C ölçüm aralığında +/- 0.2 K hassasiyetinde sıcaklık ölçümü yapılabilmektedir.