Dünya LPG üreticileri 2 – 6 Kasım tarihinde online ortamda düzenlenecek e-LPG haftasında bir araya gelmeye hazırlanıyor. Organizasyona WLPGA CEO’su ve Genel Müdürü James Rockall, Dünya LPG Birliği (WLPGA) Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Tezel, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörü Fatih Birol ve Clean Cooking Alliance (Temiz Pişirme İttifakı) CEO’su Dymphna van der Lans, ENOC Group CEO’su Ekselansları Saif Humaid Al Falasi gibi sektör liderleri katılacak. 

TEMA: ENERJİYE HAYAT VER

E-LPG haftası içerisinde birçok canlı oturum, bilgi alışverişi toplantıları ve oturumlar düzenlenecek. Bu yılın temasını “Enerjiye Hayat Vermek” olarak belirleyen e-LPG haftası aynı zamanda şirketlerin sunumlarına da ev sahipliği yapacak. Özellikle COVİD-19 sonrasında global arenada gelişen otogaz pazarları, enerji talebi olan sektörler için fırsatlar, dijital inovasyon, LPG kullanımında inovasyon ve gelişmeler gibi sektörel fırsatlar ve zorluklar konuşulacak.  

TEZEL: LPG DOĞA DOSTU ENERJİ KAYNAĞI  

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Dünya LPG Birliği (WLPGA) Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Tezel, LPG haftasının sektörün hem bölgesel hem de uluslararası oyuncularını bir araya getirdiğine işaret ederek “İklim değişikliğinin etkilerini daha yoğun hissediyoruz. LPG doğa dosya enerji kaynağı olarak Türkiye için büyük önem taşıyor. LPG Haftası’nda önemli oyuncularla bir araya gelmek oldukça önemli. Sanal ortamda düzenlenecek bu zirveyle çok daha geniş bir kitleyle karılım sağlanacağına inanıyorum” dedi. 

ARATAY: LPG ÖNEMLİ BİR ALTERNATİF 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye LPG Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Aratay, “Türkiye LPG pazarı özel kanunuyla ve dünyanın otogaz tüketiminde birinci pazarı olması nedeniyle dünyada örnek pazarlardan biri olarak gösteriliyor. Artan enerji ihtiyacının karşılanabilmesi ve kaynak çeşitliliği yaratabilmesi açısından LPG önemli bir alternatiftir. Doğa dostu olması nedeniyle de temiz bir kaynaktır. E-LPG haftasında küresel bazdaki sorunlara yönelik çözümler ve fırsatlar konuşulacak. Bu açıdan sektör için önemli bir platform olacak” dedi.