Dozajlama sistemlerinde dozajladığımız ürünün saflığı çok önemlidir ve pompanın ya da hattın akışkanı kirletmemesi beklenir. SMC valflerinde akışkanın geçtiği bölgede birbirine sürten kayar parçalar olmaması nedeniyle yüksek aşınma direnci vardır ve partikül üretimi daha azdır.

Self priming (kendinden emişli) özelliği sayesinde emme koşullarında pompanın içerisinin akışkan ile doldurulmasına gerek kalmadan emiş yapabilir. Bu özellik, son kullanıcı açısından son derece önemlidir. Çünkü dip klapesi gibi ihtiyaçları ve bunlardan kaynaklanan arızaları sıfıra indirir. Kendinden emişli pompa işlevi gereği içerisindeki havayı kendisi boşaltabilecek yetenektedir ve buna göre dizayn edilmiştir.

Otomatik uyarılı ve hava uyarılı olmak üzere farklı seçenekler mevcuttur. Hava uyarılı valf ile dışarıdan tetiklediğimiz harici valf çevrimi (açma/kapama) sayesinde çıkış debisi kolayca ayarlanabilir. Ayrıca durması tekrarlanan operasyon var ise hava uyarılı valfi stabil akışta kullanabilirsiniz.

Farklı gövde ve diyafram malzemeleri sayesinde çeşitli akışkanlarda kullanılabilir. Gövde malzeme seçenekleri ADC12(alüminyum), SCS14(paslanmaz çelik) , yeni PFA , diyafram malzeme seçenekleri PTFE ve NBR’dir.

Ekstra agresif kimyasallarınızda (Nitrik Asit, Sülfirik Asit vs.) hiç bir metal parka kullanılmayan, bütün malzemeleri geliştirilmiş PFA malzeme olan PAF serisi pompamızı kullanabilirsiniz. Debi olarak 45 L/dk’ya çıkabilir.

Bazı uygulamalarda doğrusal akış çok önemlidir. Diyaframlı proses pompalarında normalde kesikli bir akış vardır ve bu hem prosesi etkileyebilir hem de dolum yaptığımız tankta köpüklenmeye neden olabilir. Bu tarz durumlarda SMC, size titreşim sönümleyicili proses valfini sunar. Titreşim sönümleyici sayesinde doğrusal bir akış elde edebilirsiniz.

Dahili çek valfi sayesinde pompa dursa bile ters akışa izin vermez. Hava kesilmesinde ve acil durumlarda akışkan pompa tarafında sabit kalır.

Daha küçük dozajlama işlemleriniz için SMC’nin PB serisi kompak tip pompalarını kullanabilirsiniz. (Debi: 8-2000 mL/dk , Boyut: 66x52x37 mm , Ağırlık: 0.11 kg)