Tamamen yerli sermaye ile 2016 yılında Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde 80 bin ton/yıllık PS (Polistiren) ve EPS (Genleştirilebilir Polistiren) üretimine başlayan DİOKİ Petrokimya, 5 yıl gibi kısa bir sürenin ardından mevcut kapasitesine ek olarak 70 bin ton/yıllık yeni PS tesisini devreye almak için tüm fizibilite çalışmalarını tamamladı.

HEDEFLERİNİ AÇIKLADI, TÜRKİYE İÇİN ÜRETMEYİ SÜRDÜRECEK

Temel üretim ekipmanlarının siparişleri verilirken, lisans anlaşmaları da imzalandı. Tamamı firma tarafından finanse edilecek iki fabrikanın kapasitesinin 2022 yılının sonunda yıllık 150 bin ton PS ve EPS olması bekleniyor.

Türkiye’de üreterek büyüyen yerli ham madde üretim firması olan DİOKİ Petrokimya, öncelikle yeni PS fabrikasını en kısa sürede devreye alarak, yurt içi ve yurt dışı ana üreticilerine hizmet sunmaya devam etmeyi hedefliyor. Firmanın bir diğer hedefi de 2023 yılının sonunda toplam 60 bin ton yıllık kapasiteli ABS+SAN tesisini hayata geçirerek, durmadan Türkiye için üretime devam etmeye, kaliteli ve sürdürülebilir miktarda PS, ABS ve SAN sağlamak için çalışacak.

ADÖKSAN YENİ FABRİKA AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ ADÖKSAN YENİ FABRİKA AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

İTHALATI BİTİRMEYİ, HAM MADDE MALİYETİNİ AZALTMAYI AMAÇLIYOR

Şirket, sağlam, tecrübeli ve dinamik bir ekip ile Türkiye’de PS, ABS ve SAN ithalatını bitirmeyi ve yurt dışına ödenen ham madde maliyetini en az seviyeye indirmeyi amaçlıyor.