Rockwell Automation PlantPAx dağıtık kontrol sisteminin (DCS) son sürümü ile endüstriyel üreticiler daha akıllı, daha üretken ve korumalı operasyonlar yaratabilimekte. 
PlantAxDCS ile daha sezgisel bir tasarım yanında tesis varlıklarından zengin içerikli bilgi alma yeteneğinide içermektedir. İş geliştirme müdürü Kris Dornan yaptığı açıklamada; " Proses kontrol operasyonlarında tüm proses tesisinden fazla değer almasına olanak sağlayabilecek, yetenekler ve imkanlar sunukmakta. Öncelikli olarak; daha akıllı, üretken ve korumalı."

DAHA AKILLI 

Bir,  uygulama amacında olan küçük ile orta ölçekli işletmeler için zorluk bariyerini ortadan kaldırmak üzere,  mevcut teknolojilerden faydalanarak  sunucuların tek bir makinede birleştirilmesi ile uygulamalar modern bir DCS’nin tüm fonksiyonlarını kullanabilir. 

DAHA ÜRETKEN 

Genişletilmiş bir proses nesne kütüphanesine sahiptir ve faceplate tasarımı eğitim ile  destek için daha kolay, daha sezgisel bir kullanıcı deneyimi sunar.  Mevcut kütüphane de  yer alan  bilgilerinin gerçek zamanlı ve geçmiş verilerle gösteriminin optimize edilmesi için Historian şablonlarına sahiptir. 

KORUMALI 

Yeni bir güvenlik seviyesi sağlayabilirler. Aynı zamanda, sistem sürümü  haberleşme için ağ kullanılabilirliğini genişletir ve tesis genelinde birleştirilmiş mimarilerin değerini artırır.