Tesislerde proses sistemi birçok farklı üniteden meydana geliyor. Duruş, arıza ve benzeri olası bir istenmeyen durumun diğer üniteleri etkilememesi için yapının tamamen birbirinden bağımsız kontrolcülerle oluşturulması gerekiyor. 

Dağıtılmış Kontrol Sistemi yapısında, herhangi bir kontrolcüdeki değişken ya da sahadan alınan veri tüm diğer kontrolcülerde kullanılabilecek şekilde sisteme ulaşıyor. Sistem tek bir veri tabanında çalışıyor ama kontrol farklı ünitelere - kontrolcülere dağıtılıyor. Bu sayede de tesisteki devamlılığı sağlamak adına çok güçlü bir yapı oluşturuluyor.

Petrol ve gaz tesisleri, gıda fabrikaları, kimya tesisleri, su yönetim sistemleri, otomobil sanayii gibi birçok endüstriyel tesiste Dağıtılmış Kontrol Sistemi kullanılıyor.

DCS İLE TÜM TESİSİ YAPILANDIRMAK MÜMKÜN MÜ?

Tüm tesisi yapılandırmak, işletmek ve bakımını yapmak için tek bir otomasyon sistemi yeterli. EcoStruxure Hybrid DCS, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti'nin (IIoT) gücünü kullanıyor. 

Tam süreç izlenebilirliğinden enerji yönetimine kadar sürdürülebilir ve verimli bir tesis işletimi için ihtiyaç olan her şeyi sağlıyor. EcoStruxure Hybrid DCS; donanım yapılandırması, haberleşme, kontrol algoritmaları ve grafik ekranları ile aynı anda birden fazla mühendisin bir otomasyon sistemi yapılandırmasına olanak sağlayan ölçeklenebilir bir sistem sunuyor.

Schneider Electric’in diğer bir çözümü olan Ecostruxure Foxboro DCS sanayi kuruluşunun her seviyesinde ölçülebilir operasyonel karlılık ve bir yıldan daha az bir sürede yüzde 100 yatırım getirisi sağlıyor.

Schneider Electric’in Proses Otomasyonu departmanının Türkiye’deki tek sistem entegratörü olarak hizmet veren IDA Proses’in tecrübeli mühendis kadrosundan destek alarak tesisiniz için en doğru uygulama hakkında bilgi alabilirsiniz.

https://www.idaas.com.tr/