ARS ENDÜSTRİYEL KONTROL A.Ş. bünyesindeki proje ekibiyle numuneleme, kimyasal dozaj ve on-line veri izleme sistemlerinin imalat, montaj ve kurulumunu yapıyor. . Tamamen yerli olarak imal edilen sistemler ile sektörün ihtiyaçlarına yönelik etkili ve hızlı çözümler sunabiliyor. 

ARS Marka endüstriyel tip kontrol vanaları üretmekte olup yüksek kalitede hizmet verebilmek amaçlı motorlu aktuatörler konusunda alanında öncü firmalardan olan ENERTORK markasının Türkiye distribütörlüğünü üstlenmiş.

Marka, Türkiye’deki tüm enerji santralleri ve üretim endüstrisinin köklü firmalarına verdiği hizmetlerle her geçen gün marka değerini arttırarak büyüyor.

Enerji santrallerinde yüksek basınçlı kazan ve buhar türbinleri sıklıkla Silika, Sodyum, Çözünmüş Oksijen, Kalsiyum, Klor ve Fosfat gibi elementlerin korozif etkilerine maruz kalmaktadır. Bu parametrelerin hassas ölçülememesi ve izlenememesi sonucunda türbinde ve türbin kanatlarında birikime, ağır mekanik hasara ve verimliliğin düşmesine yol açıyor.

ARS 101 ve 102 numune şartlandırıcılarının içerisinde bulunduğu ARS Endüstriyel Kontrol A.Ş. tarafından tasarımı yapılan Buhar ve Su Analiz Sistemleri (SWAS) işletmenin güç dengesini koruyarak verimli üretim sağlanmasına yardımcı oluyor. SWAS sistemi, su ve buhar çevriminden sürekli numune alınmasını sağlayarak sistemi ayakta tutuyor. Günümüzün süper kritik bazlı Enerji santrallerinde numune şartları genel olarak 600 C ve 420 bar şeklindedir. SWAS sistemlerimiz tüm bu şartlarda çalışmaya uygun dizayn edildi. Ekipmanları korumaya yönelik bir sistem olan SWAS'ın çalışma prensibi iki aşamadan oluşuyor;

1. Numune Şartlandırma

2. Numune Analizi

KİMYASAL DOZAJ


Santrallerde, gerek kullanılan suların iyileştirilmesi gerekse buhar hatlarının korunabilmesi amacıyla farklı şekil ve değerlerde kimyasallar enjekte edilmektedir. Enjeksiyon bazen ölçülen on-line değere bağlı olmakla birlikte bazen kesikli veya sürekli şekilde olabilmektedir. Firmamız dozlama sistemlerini projelendirmekte, anahtar teslimi olarak kurmakta, devreye almakta ve bu sistemler için yıllık bakım hizmeti vermektedir.

Tasarımı yapılan Sistemler
• Kazan Dozaj Sistemleri
• Degazör Dozaj Sistemleri
• Besleme / Makeup suyu Dozaj Sistemleri
• Soğutma Kulesi Dozaj Sistemleri