Konveyör performansını koruyucu mekanik, elektrikselve altyapısal araştırmalara yapılan yeterli seviyelerdeki yatırım,  çok daha yeni sistemlerle birlikte konveyör tasarımındaki gelişmelerin eskiden hiç olmadığı kadar amaca uygun olarak tasarlanmasını sağlamıştır. 

Konveyör sistemin hedeflerinde yer alan doğru bilgi sistemeleri ile verimli veri toplama, geçmişe bakıldığında sadece kütle akışındaydı. Ve bu model, toplam maliyetin yönetilmesinde, tam anlamıyla bütünsel bir yaklaşım sunamamaktaydı. Öncelikli seçenekler arasında yer alan "kullanım ömrü maliyetine" bakıldığında ömrü uzatan tedbirler hangileri olabilir ki ? sorusu ile karşı karşıya kalınabilmekte.
Piyasa şartlarında, spesifik konveyör konuları irdelemek amacı ile tasarlanabilmiş sistem teçhizatlarının çeşitliliği ile dolu olduğunu görebilmekteyiz. 

Çözüm olarak belki de tasarıma dönersek, bir tasarım gerçekleşirken; öncelikli olarak güvenilirlik ve performans hedeflerinin belirlenir olması şarttır. Bant malzemesi, enerji sağlama, proje bütçesi gibi dikkate alınması gereken noktalar, oldukça hassastır. Böylelikle tasarlandığı şekilde, yol alarak verimlilik esas kılınabilir.

SICK Bulkscan LMS511 Lazer Hacimsel akış ölçmekte ve, size sunulmuş olan, mevcut elektrik teknisyeniniz tarafından son derece kolaylıkla  kurulabilecek. Aynı zamanda bakımı yapılabilecek kadar basit, kompakt ve temassız ölçüm sağlayan bir ürün olarak gerçek zamanlı verilerin izlenmesini sağlar. Yüksek doğrulukta; bant kenar kontrolü, malzemenin ağırlık merkezi,yerçekimi kuvveti, hacimsel debi, kütle debisi (bilinen bir kütle yoğunluğu girdisi ile birlikte) gibi bilgileri sağlamaktadır.