DCS Otomasyon & Elektrik olarak Türkiye'de Organic Rankine Cycle (ORC) tipindeki Waste Heat Recovery (WHR – Atık Isı Geri Kazanım) enerji üretim tesisinin komple elektrik ve otomasyon işlerinin yapımı için CTP-CTN(İtalya) firmaları ile sözleşme imzaladı. 

Esnek çalışma yapısı ve konusunda uzman teknik ekibi ile hizmet sunan DCS Otomasyon ve Elektrik firması, 2016 yılında Adana merkezli olarak kuruldu. Şu an alanında deneyimli 4 mühendis ve 4 ekip lideri tekniker ile endüstriyel projelerde mühendislik çözümü sunmakta olan firma her koşulda müşteri memnuniyetini sağlamak üzere faaliyet gösteriyor. Ağır sanayi kökenli uzman kadrosu ile hizmet veren marka endüstriyel otomasyon, endüstriyel elektrik, enerji, teknik servis ve endüstriyel satış konularında hizmet veriyor. Esnek çalışma yapısı ve konusunda uzman teknik ekibi sayesinde DCS Otomasyon & Elektrik, müşterilerinden gelen taleplere göre projelendirme aşamasından yazılım ve devreye alma aşamalarına kadar projenin her safhasında görev alıyor. 

Atık Isıdan Enerji Üretimi konusunda DCS Otomasyon & Elektrik Markası Kurucusu ve Sahibi Gökhan Mutlu şunları söylüyor; “Çalışmalarına başlamış olduğumuz proje ile çimento prosesinde bacadan atılan ve  kullanılmayan atık ısıdan elektrik enerjisi üretilmesi hedeflenmektedir.  Bu sayede en büyük maliyeti enerji giderleri olan çimento prosesinde enerji verimliliği ile tasarruf edilmesi amaçlanmaktadır. Kurulacak olan sistemin tüm elektrik ve otomasyon ihtiyaçlarına firmamız tarafından çözüm oluşturulacaktır.”