DERYA KUMTEPE - Uygulama güvenilirliğinin artırılması amacıyla H250 M40 değişken kesitli akışölçerlerin mevcut elektronik diagnostikleri artık yeni uygulama diagnostiklerini de içermektedir. Yeni fonksiyonlar, manyetik alan sensörlerinin sinyal analizleri için kullanılan akıllı yazılım algoritmaları aracılığıyla sağlanmaktadır. 

Mevcut NE107 cihaz diagnostikleri, değişken kesitli akışölçerlere özgü uygulama diagnostiklerini de içerecek şekilde genişletilmiştir. Cihazlar artık, akışkan içerisindeki kirlilikten yada basınç dalgalanmalarından kaynaklanan yüzgeç tıkanmalarını algılayabilmektedir. Ayrıca pozitif deplasmanlı pompalarla sıvı ölçümlerindeki titreşimler yada gaz ölçümlerindeki kompresyon salınımları da saptanabilir. Bakım veya temizlik işlerinden sonra yüzgeçin ölçüm konisine ters takılması yada hiç takılmaması gibi durumlar da bir mesaj ile raporlanmaktadır. Her bir diagnostik fonksiyonun sinyal derecesi, arıza akım sinyalinin etkinleştirilmesi ile NAMUR NE107 sınıflarına göre “arıza”, “bakım gerekli” ya da “bilgi için” şeklinde konfigüre edilebilir.

Yeni fonksiyonlar yalnızca uygulama güvenilirliğini artırmakla kalmaz, aynı zamanda değişken kesitli akışölçerlerin ölçüm doğruluğunun ve çalışma ömrünün uygun düzeltici önlemlerle en iyi durum getirilmesini de sağlamaktadır.