‘Geleceğim Güvende’ projesi ilk mezunlarını verdi. Geleceğim Güvende projesine seçilerek, Türkiye’nin dört bir yanındaki TürkTraktör Yetkili Servisleri’nde kendilerine özel tasarlanan teorik ve iş başı eğitimlerini alan 92 mesleki ve teknik lise öğrencisi programı başarıyla tamamladı.
TürkTraktör, MEB Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri Geleceğim Güvende projesi otomotiv sektöründe ‘Satış Sonrası Hizmetler’ alanında duyulan ‘Yetişmiş Teknik Eleman’ ihtiyacını karşılayacak.
Staj sonrası ilk dönem mezunları, şirketin yetkili servislerinde iş hayatına adımlarını attılar. 

PROJEYE 1.000’DEN FAZLA ÖĞRENCİ BAŞVURDU

Otomotiv sektöründeki ‘nitelikli işgücü’ ihtiyacına çözüm olma amacıyla gerçekleştirilen projeye dahil olmak için ilk etapta Türkiye’nin dört bir yanından 1.000’den fazla öğrenci başvuruda bulundu. 
TürkTraktör Bölge Servis Sorumlusu, TürkTraktör Servis Yetkilisi, Motorlu Araçlar Alan/Bölüm Şefi ve Okul Aile Birliği Temsilcisi’nin oluşturduğu komisyon tarafından değerlendirilen başvurular sonucunda, kriterlere uygun olarak seçilen öğrenciler projeye kabul edildi. Öğrenciler Teknik Servis ve Ürün, Kalite, Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Endüstri 4.0, Kötü Alışkanlıklardan Korunma konularına ek olarak Davranışsal Eğitimler ve Müşteri Odaklı Servis Eğitimi’ni kapsayan geniş bir eğitim programına katıldılar.