CEM KARATAY -  Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) tarafından organize edilen “ENOSAD Üyeleri Tanıtım Webinarları”nın ilki gerçekleştirildi.

Webinarın moderatörlüğünü üstlenen ve açılış konuşmasını yapan ENOSAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Entek Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Terzioğlu, ilkini gerçekleştirdikleri webinar serisi ile ENOSAD üyelerinin iş birliği ve birlikte çalışmalarını amaçladıklarını söyledi.

Terzioğlu, konunun uzun süredir gündemlerinde olduğu halde ancak fırsat bulabildiklerini, Covid-19’a birçok dernek üyesinin katılabileceği bir platform oluşturduğu için ve Endüstri Radyo’da yayınlanmak üzere kaydını alarak destek verdiği için ST Endüstri Medya’ya teşekkürlerini iletti. 

“MOTTOMUZU HAK ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Webinarda ilk sözü alan HKTM CEO’su Tunç Atıl, “Böyle bir seriye 2008 krizinde başlamıştık ve bütün firmaların birbirini daha yakından tanımasında çok da keyif almıştık. Böyle bir dönemde de Zoom ya da Microsoft Teams üzerinden yapmak kısmet oldu.” dedi.

Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi (HKTM)’nin 22 yaşında olduğunu ve “İyi Mühendislik” mottosunu açıklayan ve bu mottoyu hak etmek için çalıştıklarını belirterek, uzmanlık alanlarının ağır endüstride hidro mekanik sistemler ve fabrika otomasyonu altında mekanik otomasyon ve robotik olduğunu, sektörde bu iki alana hizmet sunan az sayıdaki firmadan biri olduklarını dile getirdi.

Firmalarının tarihçesini anlatan Atıl, geçmişte gerçekleştirdikleri çalışmaları, uygulamaları, projeleri ve temsilciliklerini kısaca özetledi.

“GELECEK NESİLLERE BIRAKACAK BİR FİRMA TASARLIYORUZ”

ENOSAD Yönetim Kurulu’nda ikinci dönemi olduğu bilgisini veren Entek Otomasyon Yönetim Kurulu Üyesi Sami Özkan Dibek, öğrenmeye devam ettiğini ve ileriye bayrağı taşıyacağını ifade etti.

Özkan Dibek, firma olarak tek bildikleri işin endüstriyel teknolojiler olduğunu, fabrikayı ve üretimi bildiklerini ve bu konuda uzmanlaştıklarını söyledi.

Entek Otomasyon’un kuruluşunu, tarihçesini, uzmanlık alanlarını ve ekibini anlatan Özkan Dibek, değerlerinin insan ve çözüm odaklılık ile sürdürülebilirlik olduğunun altını çizerek, gelecek nesillere bırakabilecekleri bir firma tasarladıklarını ifade etti.

“MAKİNA OTOMASYONUNDA GÜÇLÜ BİR PARTNERİZ”

YRM Otomasyon Genel Müdürü Ahmet Üzümcü, şirketlerinin kuruluşundan, hizmetlerinden, çalışan sayılarından bahseden, temsilciliklerinden ve yapılanmasından bahsederek ürün yelpazelerini özetledi.

Üzümcü, YRM Otomasyon olarak işlerinin, müşterilerine katma değeri yüksek makina otomasyonu yapmak, OEM makina üreticilerine rekabetçi makinalar ürettirmek olduğunu söyleyerek makina otomasyonunda güçlü bir partner olduklarının altını çizdi.

İKİNCİ WEBİNAR 3 EYLÜL’DE

Tanıtım webinarlarının ikincisi, 3 Eylül’de 16.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 

ENOSAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Entek Otomasyon Yönetim Kurulu Üyesi Sami Özkan Dibek’in moderatör olarak yer alacağı webinara, Advantech Türkiye İş Geliştirme Müdürü Metin Demircioğlu, Kardeş Elektrik Satış ve Pazarlama Müdürü Serhan Akyazan ve Yaskawa Türkiye Robotik Bölüm Müdürü Hakan Eskiyazıcı konuşmacı olarak katılacak.