Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) tarafından organize edilen ve Endüstri Radyo iş birliği ile düzenlenen “ENOSAD Üyeleri Tanıtım Webinarları”nın beşincisi gerçekleştirildi.

Webinarın moderatörlüğünü üstlenen ENOSAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Entek Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Terzioğlu, günümüzde sanayinin dijital dönüşümünün kaçınılmaz gerçeği olmasından hareketle yola çıktıklarını ve endüstriyel otomasyonun dönüşümün olmazsa olmaz bir parçası olduğunu, bu kapsamda iş birliklerinin ve ENOSAD üyelerinin birbirlerini tanımasının önemli olduğu vurguladı. 

“SEKTÖRE KAZANDIRAN İLK FİRMAYIZ”

Webinarda ilk konuşmayı gerçekleştiren Endüstri Medya Genel Müdür Yardımcısı Haydar İlk, Endüstri Medya bünyesinde yayıncılık, fuarcılık, PR alanlarında faaliyet gösteren 5 şirketin yer aldığını belirterek Grubun tarihçesi ve faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi.

Diğer gruplardan farklı olarak yayıncılık tarafında toplamda 166 bin kişilik veritabanını yönettiklerini, bunun büyük kısmının üreticilerden oluştuğunu ifade eden İlk, “Sektörel bazda ürettiğimiz içerik ve haberlerin büyük bir kısmını onlarla birlikte üreterek, aslında sektöre B2B dediğimiz beraber yayıncılık çizgisini kazandıran ilk firmayız” dedi.

İlk, RTÜK onayının ardından yakın zamanda Endüstri TV’nin de yayın hayatına başlayacağını ve böylelikle B2B yayıncılık çizgisinin son halkasını tamamlayacaklarını söyledi.

“17 ÜLKEYİ YÖNETİYORUZ”

İkinci konuşmacı Leuze Türkiye İş Geliştirme Müdürü Emir Sadık Rad, Leuze’nin global yapısı, Türkiye organizasyonu ve Türkiye yapılanmasının yanı sıra sunduğu çözümleri anlattı.

Rad, Leuze Türkiye’yi diğer ülke ofislerinden ayıran hususun, 2018 başından itibaren ülkesel yönetim anlayışının yanı sıra Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan yaklaşık 17 ülkenin ve 6 uluslararası distribütörün İstanbul’daki merkez ofislerinden yönetilmesi olduğunu kaydetti.

Otomotiv, paketleme, makina imalat sanayi ve intralojistik alanlarında uzmanlaştıklarını dile getiren Rad, “Leuze Türkiye olarak, sadece satış ofisi olmaktan ziyade, satış öncesi ve sonrası faaliyetlerle Leuze Global için bölgesel bir lojistik merkezi olmanın yanında teknik destek ve eğitim merkezine de evrilmiş durumdayız.” dedi.

“DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN ANAHTARLARINI SUNUYORUZ”

Turck’un tarihçesi, global ve Türkiye yapılanmasıyla ilgili bilgiler paylaşan üçüncü ve son konuşmacı Turck Türkiye Genel Müdürü Bülent Giray ise, dijital dönüşüm konusunda sundukları çözümlerden bahsetti.

I/O Link ve RFID teknolojileri, haberleşme protokolleri gibi sanayide dijital dönüşümün anahtar teknolojilerini ve çözümlerini sunduklarını kaydeden Giray, dijitalleşmiş otomasyonu sağlayan sistemlerin dağıtılmış zekaya sahip olması gerektiğini, kullanılan ekipmanların verileri kendi içerisinde tutmasının, işleyebilmesinin süreklilik ve entegrasyon açısından önemli olduğunu vurguladı. 

ALTINCI WEBİNAR 17 EYLÜL’DE

ENOSAD tanıtım webinarlarının altıncısı, ENOSAD Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Terzioğlu’nun moderatörlüğünde 17 Eylül’de gerçekleştirilecek.

Altınay Teknoloji Grubu Koordinatörü Lütfi Okay, Dacel Mühendislik Dijital Dönüşüm Satış Lideri Uğur Büyük ve Tempa Grup Bölge Yöneticisi Bahadır Coşkun’un konuşmacı olarak katılacağı Microsoft Teams üzerinden düzenlenecek webinar, 16.00’da başlayacak.