CEM KARATAY - Rockwell Automation, 16 Eylül 2020’de üçüncüsünü gerçekleştireceği dijital konferansı VirtualConnect'in kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Giderek yaygınlaşan bu popüler formatın “Akıllı Üretimde Yeni Ufuklar” temalı üçüncüsünde üç ayrı teknoloji track’i olacak.

Bu ayrı etkinliklerde mekatronik, dijital mühendislik ve proses kontrolü konularında, video sunumları, demolar, analizler, vaka çalışmaları ve panel tartışmaları yer alacak.

Etkinlik 9.30’da başlayacak. Açılış ve hoşgeldin konuşmasını Rockwell Automation Integrated Architecture EMEA Direktörü Nathan Turner yapacak. Gün boyu gerçekleşecek üç farklı alandaki teknoloji akışları öncesinde Turner, konuşmasında sektörü dönüştüren teknolojilere geniş bir bakış sunacak. 

Aralarında Cama Group, EPLAN, Harro Höfliger, Lubrizol, Olivero Automazioni Industriali ve PTC’nin de olduğu öncü sanayi kuruluşlarından binin üzerinde temsilcinin Rockwell Automation’ın gerçek bir fuarın tüm özelliklerini taşıyan ve tamamen online gerçekleşen VirtualConnect etkinliğine katılması bekleniyor.

Rockwell Automation, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Susana Gonzalez,“Dijital dönüşüm çağında bilgi ve verinin gücünü teknoloji sayesinde keşfetmek insanın olasılıklarını gerçek anlamda artırmanın tek yoludur. VirtualConnect konferanslarımız hızlı teknoloji evriminin en kritik insani açılarını destekleyen interaktif öğrenme ve network ortamlarıdır” dedi.

AKILLI ÜRETİMDE YENİ UFUKLARA DOĞRU 

Dijital dönüşüm yolculuğunda en ileride olan şirketlerin piyasada bugün yaşanan değişikliklere karşı çok daha dirençli olduğu ve çok daha iyi adaptasyon sağlamaları, esnekliğin ne kadar değerli olduğuna ilişkin çok ciddi kanıt oluşturdu. 

Dijital mühendislik track’ine katılacak temsilciler, fabrika ve makine düzeyinde esnek üretime ulaşabilme konusunda liderlerin, müşterilerin ve partnerlerin sunumlarından çok önemli içgörüler elde edecek. Müşteri Harro Höfliger ve partnerler EPLAN ve PTC’nin sunumlarını izleyen katılımcılar kendi üretim ekosistemlerinin dijital potansiyelini ortaya çıkaracak.

Mekatronik track’inde müşteriler Olivero Automazioni Industriali ve Cama Group sunumlar yapacak. Esneklik teması bu trackte robotiğin kullanımı ve Bağımsız Taşıma Teknolojileri (ICT) ve Otonom Güdümlü Araçlar (AGV) gibi akıllı taşıma teknolojilerine odaklanacak. 

Proses kontrol track’inde ise müşteri Lubrizol ile modern DCS sistemleri ve rekabetçi avantajları derinlemesine incelenecek. En kritik operasyonel verinin nasıl ve nerede ihtiyaç duyulduğunu belirleyerek etkili iş sonucu iyileştirmeleri sağlayan basit, atik ve yüksek yetkinlikli sistemler ele alınacak.