Doğaya ve insana olan saygısı ve sürdürülebilirlik ilkesiyle 38 yıldır üretmeyi sürdüren Çamsan Ordu'nun 75 milyon avro değerindeki yeni üretim tesisi faaliyetlerine başladı.

Ordu’da 250 bin metrekare alanda, 3 fabrika ile yıllık 600 bin metreküp üretim gerçekleştiren şirketin yeni yatırımı olan MDF3 fabrikasında, gelişmiş Ar-Ge laboratuvarı, yüksek İSG uygulamaları, özelleştirilmiş otomasyon sistemleri, atık değerlendirme, arıtılmış su kullanımı ve kendi elektriğini üreten solar enerji sistemi bulunuyor.

"DURMADAN ÜRETİMLE REFAH SEVİYESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

Yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Çamsan Ordu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz, yeni MDF3 üretim tesislerinin tam kapasite üretime geçtiğini duyurmanın gururu içerisinde olduklarını ifade etti.

Küresel salgının zorlu şartlarına karşın, gereken tedbirleri alarak çalışmayı sürdürdüklerini ve söz verdikleri üzere fabrikalarını faaliyete geçirdiklerini belirten Poyraz, kesintisiz üretim yaparak Türkiye'nin refah seviyesinin büyümesine yapacakları katkıya dikkat çekti.

MAXION WHEELS'İN FABRİKA YATIRIMINDA OTOMASYON RÜZGARI MAXION WHEELS'İN FABRİKA YATIRIMINDA OTOMASYON RÜZGARI

Kişilerin Covid-19 pandemisi ile beraber değişen yaşam alışkanlıklarının ve evlerde geçirdikleri zamanın artmasının, yenilenme isteğini artırdırdığını kaydeden Poyraz, "Yenilenme isteğine ilk olarak evlerimizden başladık. Mobilya sektörü, pandemiye rağmen 2021 yılında iyi bir performans sergiledi. Önümüzdeki 5 yıl içinde sektörümüzün yüzde 20 oranında büyüyeceğine inanıyorum." diye konuştu.  

"İHRACATIMIZI ÜÇ KATINA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ"

Çamsan Ordu Yönetim Kurulu Başkanı Poyraz, gözlem ve araştırmalarının neticesinde ihtiyaç doğrultusunda yola çıkarak gerçekleştirdikleri üretimleriyle MDF denildiğinde gerek Türkiye'de gerekse globalde akla gelen ilk isim olma başarısını gösterdiklerinin altını çizdi.

Poyraz ayrıca, 2020 yılında anlaşmasını yaptıkları ve 75 milyon avroluk yatırımla hayata geçirdikleri yeni MDF-3 fabrikaları ile ihracat hacimlerini üç katına çıkarmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.