Mobilya sektörü, yeni makina ve robot yatırımlarıyla hem üretim kapasitesini artırıyor, hem de kalitede sürekliliği sağlıyor. Hatlarında CNC tezgahları, kesim makinaları, bantlama, delik makinaları, matkap gibi tezgahlardan yararlanan üreticiler, verimliliklerini artırabilmek adına modernizasyon çalışmalarına da hız veriyor.

Bu ay kapak konumuzda incelediğimiz “Mobilya Sektörü” nde hizmet veren markalardan Weltew Home’un Panel Mobilya Üretim Müdürü Enver Şahin, mobilya üretiminde makina hattı olarak; kesim, kenar bantlama, delik delme ve silme hattına yönelik robot yatırımları doğrultusunda her zaman fikir geliştirme ve araştırma içerisinde olduklarını söyledi. Bursa İnegöl’de yer alan ve toplamda 90 bin metrekareden oluşan fabrikasında aylık iki bin 400 takım panel mobilya, iki bin 100 takım oturma grubu, bin 700 takım baza ve iki bin 400 takım yatak üretim kapasitesi ile faaliyetlerine devam eden marka, metal ürünlerin kaynak işlemlerinde kaynak robotundan yararlanıyor, bu sayede kaliteli bir kaynak işçiliği ve seri üretime uygun bir sistemle başarı sağlıyor. Bu ay kapak bölümünde yer verdiğimiz diğer bir üretici ise Hotelya. KFK Metal ile ortaklık kurarak, 5 milyon TL’ye yakın bir yatırımla yeni titanyum PVD kaplama tesisini hayata geçirdiklerini söyleyen Hotelya Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Yüksek Mimar Zümrüt Doyran, “Bu yeni titanyum PVD kaplama tesisi sayesinde sadece üretim kapasitemizi ve çeşitliliğimizi artırmakla kalmayıp aynı zamanda pandemi döneminde istihdam da yaratmış olduk” dedi. Röportajların detaylarına ve bu alanda çözüm sunan markalardaki yeniliklere kapak bölümümüzden ulaşabilirsiniz.

***
Yeni yılın ikinci sayısında yine makina sektörüne yön veren markalarla yapılmış röportajlar, üretime hız, hassasiyet ve kalite katan çözümler, dergimizin içeriğini oluşturuyor.