Otomotiv ana ve yan sanayi firmalarından Jantsa Jant Sanayi, yeni fabrika yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Aydın Ortaklar OSB'de 35 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 47 bin metrekarelik alana kurulacak yeni üretim tesisinin, toplam yatırım tutarının yaklaşık 32 milyon dolar olacağı bildirildi.

2023'TE FAALİYETE BAŞLAYACAK

Yıllık 1 milyon jant üretim kapasitesine sahip olacak fabrikanın 2023 yılında tamamlanması planlanıyor. Yeni tesis ayrıca, şirketin mevcut Aydın Umurlu tesisinin üretim kapasitesinin yüzde 50'sine yakın ek bir kapasite artışı sağlayacak.

Firma, yeni yatırımıyla gelecek çağın dijitalleşmesine ve yeni teknolojilere uyum sağlamak için sürdürülebilirliğe devam etmeyi amaçlıyor.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bilgiler verilirken, "Ülkemizin ve Jantsanın geleceğine olan inancımız tam, 2030 vizyonumuzun ışığında yatırımlarımızın ilk adımını atmış olup, Jantsa olarak Aydın’ımıza ve Türkiye’mize değer katmaya devam edeceğiz." denildi.

KAP'TA DUYURULDU

Söz konusu karar, 13 Aralık 2021 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'nda şu ifadelerle duyuruldu:

"Şirketimizin bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında artan iş hacimlerimizi karşılamak için Aydın Ortaklar Organize Sanayi Bölgesine yeni fabrika yatırımı yapılması kararı alınmıştır.

 Aydın Ortaklar Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından şirketimize ön tahsisi yapılan 47000 m2 alan içinde 1.000.000.adet tarımsal ve endüstriyel makina jant imalatı yapılması için 35000 m2 kapalı bina yapılmasına, makine ve teçhizat için yeni teşvik belgesi başvurusu yapılmasına karar verilmiştir.

RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK

 Arsa, bina ve makine teçhizat yatırımın yaklaşık 32 milyon USD civarında olması, %70 özkaynak ve %30 dış kaynak ile yapılması öngörülmştür.

Yatırımın Ocak 2022 'de  başlanılmasına ve 2023 yılı başlarında tesisin devreye alınarak üretime geçmesi planlanmaktadır.

Yeni fabrika yatırımız 2023 yılı başında tamamlandığında mevcut Aydın Umurlu'da bulunan fabrika üretim kapasitesinin %50'sine yakın ilave bir kapasite artışı sağlayacaktır."