IAS’nin 2019 hedefleri kapsamında kullanıcıları sürpriz gelişmeler bekliyor. IAS Genel Müdürü Cüneyt Ömer Günaydın, ST Endüstri Medya’ya söz konusu hedefleri anlattı. 

YENİ VERSİYONUN MÜJDESİNİ VERDİ

TROIA Platformu üzerinde IAS’nin kendi geliştirdiği caniasERP’deki yenilikleri anlatan IAS Genel Müdürü Günaydın şu bilgileri paylaştı: “Yeni versiyonumuz 2019’un ilk çeyreğinde çıkartacağız. Bu ürünümüz içerisinde üç ana başlık bulunuyor: İlk önceliğimiz Web Client’e ait. Web Client ile bütün yapıyı HTML Browser üzerine taşıyacağız. Çözümlerimizin hepsini birleştirdik, tamamen HTML üzerine çalışan yeni bir versiyon yayınlayacağız. Farklı işletim sistemlerini yeni versiyon sayesinde hem farklı platformlarda hem de farklı ekran boyutlarında kolaylıkla uyarlanabilecek. Kullanıcıların tüm caniasERP unsurlarına ulaşabilecekleri bir altyapı sunmayı planlıyoruz. Kişilerin istedikleri bilgiye, istedikleri biçimde erişebildikleri bir dünyada yaşıyoruz. Bunu ERP tarafında da gerçekleştirerek, interaktif çalışma ortamları sunmanın müşterilerimiz için son derece faydalı olacağını düşünüyoruz... İkinci adımımız ise yapay zeka. Bu konuda eskiden beri çalışmalar yapıyoruz. 2018’de hem IAS’de hem de çeşitli üniversitelerdeki uzman eğitmenlerle bu konu üzerinde oldukça çalıştık, yurt dışından danışmanlıklar aldık ve tüm bunların sonunda bir yol haritası çıkarttık. En nihayetinde ilk adım olarak kendimize bir veri tabanı oluşturacağız. Yeni versiyonumuzla birlikte kendi veri tabanımızı da çıkartacağız. Bu sayede daha uygun fiyatlı bir veri tabanına sahip olunacak. Aynı zamanda yapay zeka çalışmalarını da bu veri tabanı üzerinden yapılandırılacak. Üçüncü önceliğimiz ise otomasyon ve Endüstri 4.0 kavramları konularında gelişmeleri kapsıyor. Kendi IoT Gateway’imizi kendimiz yazdık. Bu yıl da beş pilot proje gerçekleştirdik. Böylece herhangi farklı bir yazılıma ya da donanıma ihtiyaç duymadan makinaların direkt bizim sistemimizle iletişime geçebildiği bir altyapı oluşturacağız. Bu da yeni versiyonumuz ile birlikte uygulamaya geçecek.” dedi.


SEKTÖRÜ BÜYÜTECEĞİZ

Açıklamalarında IAS’nin müşterileri ve ERP sektörü için yaptığı çalışmaları özetleyen Günaydın “IAS Business Academy’de verdiğimiz eğitimler vasıtasıyla artık çok daha başarılı projeler yapabiliyoruz. Bununla beraber üniversitelerde okuyan, ileride çözüm ortağımız belki de müşterimiz olabilecek öğrencilere ERP yazılımlarının ne olduğunu anlatıyoruz. Bu çalışmanın sektörümüzün geleceği için çok önemli bir yatırım olacak.” dedi.