Isıtma- soğutma-havalandırma ve klima ekipmanları, derin dondurucular, soğuk zincir ekipmanları, tesisat sistem ve elemanları gibi geniş ürün yelpazesine sahip sektör; üretimde yüksek hız ve hassasiyete sahip makina teknolojilerini kullanarak, zamanında ve kaliteli üretim yapabiliyor. Makina imalatçıları ve metal işleme sektörünün odağında yer alan İklimlendirme Sanayi, bu ay kapak bölümümüzde inceleniyor. Kapak konusu kapsamında görüştüğümüz ve klima santrali, roof top, havuz nem alma santrali, paket hijyenik klima santrali, fan coil, ısıtma apareyleri ve egzoz aspiratörleri üretimiyle tanınan Üntes A.Ş’nin Üretim Müdürü Murat Özer, üretim süreçlerinde dijital dönüşüm süreçlerine hız verdiklerini, projeye göre ilk aşamada siparişten sac işleme aşamasına kadar olan kısmını hayata geçireceklerini ve bu aşamada dört farklı yazılım ve makinaları birbiriyle haberleştireceklerini söyledi. Röportajın detaylarına kapak bölümünden ulaşabilirsiniz. 
• • •
Gelelim makina sektörünün gündemine… Almanya’daki fuarları dünyaya açılış kapısı olarak gören Türk makina sektörü, Nisan ayı içinde Hannover ve Münih’te düzenlenen Hannover Messe ve Bauma Münih fuarlarına 400’e yakın imalatçısıyla katılarak ürünleriyle şov yaptı. Ülkemizin Almanya’ya yaptığı ihracatın yüzde 15’ini makinaların oluşturduğuna dikkat çeken Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu ise bu oranı yüzde 20 seviyesine taşımak için temaslarını artırdıklarını söyledi. 

Almanya’da Eylül ayında “Geleceğin üretimine yön veren akıllı teknolojiler” ana temasıyla düzenlenecek olan EMO Hannover Fuarı’nın lansmanı da kısa süre önce gerçekleştirildi. Son teknoloji makinaların sergileneceği fuara yine Türk makina imalatçılarının çıkarma yaparak 50’nin üzerinde yerli marka ile ülkemizi temsil etmesi bekleniyor. 
• • •
Dergimizin bu ay dosya bölümü “Mekatronik” ve “Makinada Emniyet” konularında çözüm sunan markaların değerli yöneticileri ile yapılmış röportajlardan ve rekabet avantajları sunan yenilikçi ürün içeriklerinden oluşuyor. 

Hepsi ve daha fazlası dergimizde sizleri bekliyor.