Yatay paketleme, dikey paketleme, shrink ambalaj, sarma (stretch), kutulama, etiketleme, doldurma ve kapatma vb. birçok çeşitleri bulunan paketleme ve ambalaj makinasında üreticiler; başka coğrafyalara ihraç ettikleri makinalarına uzaktan erişimle güvenle bağlanmaya odaklanırken, son kullanıcılara daha düşük maliyet ile çok hızlı bakım ve servis hizmetleri sunabiliyorlar. Böylece; üretim hatları ve makinaların minimum duruş ile daha hassas, hızlı ve yüksek performansla üretimi sağlanıyor.

Otomasyonu üretim süreçlerinin ayrılmaz birer parçası haline getiren ambalaj üreticileri, kameralı sistemlerden yararlanarak hatalı üretimi minimize etmeyi başarıyorlar. 

Bu ay hızlı, hassas ve kesintisiz üretime odaklanan paketleme-ambalaj sektöründeki otomasyon yatırımlarını kapak çalışmamızda incelerken; 116 ülkeye ihraç ettiği gıda dolum ve kapatma makinalarına uzaktan yerli yazılım avantajıyla bağlanarak, anında müdahale eden, böylece müşterilerinin minimum duruş süresi ile üretim yapmasını sağlayan Dizayn Makina’ya otomasyon partneri GMT’nin yöneticileriyle konuk olduk. Partnerliğin getirdiği somut avantajları her iki tarafın yetkililerinden dinledik. 

Diğer bir fabrika ziyaretimizde ise hızlı tüketim ürünleri sektöründe Türkiye’nin sayılı fason firmaları arasında yer alan APS Ambalaj’ı ziyaret ederek, kameralı sistemlerle, hat üzerinde hatalı ürünlerin nasıl otomatik olarak ayıklandığını inceleme fırsatı bulduk. APS Ambalaj Üretim Grup Müdürü Bülent Özkurt, hat üzerinde kurulu ERP sistemiyle entegre otomasyon sistemi sayesinde, üretim miktarının eş zamanlı olarak sisteme kaydedildiğini açıkladı. Bu keyifli röportajın detaylarına içeriğimizden ulaşabilirsiniz. 

***

Eylül sayımızın dosya konusunda; emniyet çözümleri, bağlantı teknolojileri ve kontrolör alanlarında; en yeni ve öne çıkan teknolojileri sizler için araştırdık. 
Keyifle okumanız dileğiyle..