EGE İÇ TESİSAT BULUŞMASININ TEMASI “TEMİZ ENERJİ” EGE İÇ TESİSAT BULUŞMASININ TEMASI “TEMİZ ENERJİ”

Net dönem karını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 176 artırarak 195,2 milyon TL’ye yükselttiklerini söyleyen Kontrolmatik Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan; “Şirketin faiz-amortisman-vergi öncesi karı ise (FAVÖK) 2021 yılının ilk dokuz ayına göre yüzde 338 oranında artarak 346,7 milyon TL’ye yükseldi” dedi. 

YENİLİKÇİ VE TEKNOLOJİK ÜRÜNLER ÜRETECEĞİZ

Yeni dönem hedefleriyle ilgili açıklama gerçekleştiren Kontrolmatik Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan; “Kontrolmatik Teknoloji olarak 2023 yılında büyüme hedefimizi sürdürülebilir vizyonumuz ile gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Birçok sektöre mühendislik ve entegrasyon hizmeti sunuyoruz. İlaveten karbon nötr ve kendi kendine yetecek bir gelecek için mobil trafo merkezleri, E-House, mobil hibrit enerji üretim üniteleri, yüzer platformlar, enerji depolama sistemleri gibi geniş, yenilikçi ve teknolojik ürünler üreteceğiz. Üreteceğimiz teknolojik ürünlerle ilgili olarak önemli bir atılım gerçekleştirdik. Kolaboratif robot, gripper (tutucu), robot uç elemanı üretimi ve entegrasyonunun da faaliyette bulunacak 10 milyon TL’lik başlangıç sermayeli yüzde 75 pay sahibi olduğumuz bağlı ortaklığımız MCFLY Robot Teknolojileri şirketini kurduk” dedi. 

“POMEGA ENERJİ DEPOLAMA TEKNOLOJİLERİ FABRİKAMIZI AÇMAYI HEDEFLİYORUZ”

Aslanhaan, Pomega Enerji Depolama Teknolojileri fabrikası ile ilgili olarak şu bilgileri paylaştı: “2022 yılının başında Ankara Polatlı’da Türkiye’nin ilk özel sektör lityum demir fosfat pil hücresi ve enerji depolama sistemleri fabrika yatırımını hayata geçirdik ve temel atma törenini yaptık. 2022 yılı sonuna kadar inşaat çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. 2023 yılının ilk çeyreğinde ise açılışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Ürettiğimiz ürünler ile yüksek güçte enerji depolama ihtiyacı olan; enerji santralleri, şehir şebekeleri, fabrikalar, ev uygulamaları ve yüksek güç gerektiren forklift, kamyon, iş makinaları, deniz taşıtı ve tren gibi alanlara hitap etmeyi planlıyoruz. Şebeke düzeyinde enerji depolama tesisleri, elektrikli araç şarj destek sistemleri, elektrikli araçlar başta olmak üzere, yeni teknolojik uygulamalar, endüstriyel tesislere yönelik enerji depolama çözümleri, yenilenebilir enerji uygulamaları, mesken uygulamaları ve ada kurulumları yapılacak. Kapasitemiz açılışta ilk olarak 500 MWh olacak.  Yıl sonuna kadar ise diğer fazın devreye alınmasıyla 2 GWh yıllık kapasiteye yaklaşacağız. 2024’te ise yıllık kapasite olarak 2.25 GWh’ı geçmeyi hedefliyoruz. Fabrikamız belirlenen hedeflere ulaştığında sektörün artan enerji talebine cevap verecek hale gelecek” dedi.”

SEKTÖRDE MEVCUT İNSAN KAYNAĞINI HEDEFLEYEN AKADEMİ KURACAĞIZ

Aslanhan, “İstihdam konusunda 2023 yılı için belirleyici hedefler koyduk” dedi ve bu konuyla ilgili stratejilerini şu sözlerle anlattı: “Şu an iştirak şirketlerimizle yüzde 60’dan fazlası mühendisten oluşuyor ve toplam 400’den fazla kişiye istihdam sağlıyoruz. İstihdam ettiğimiz kişi sayısını 750’nin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Sektörde nitelikli insan kaynağı bulma konusunda sorun yaşandığını söylemek gerekiyor. Özellikle koronavirüs salgınının başlamasıyla birlikte IT, yazılım ve donamım sektöründe nitelikli genç yetenekli arkadaşların yurt dışına göçü başladı. Türkiye’de de bu alanlarla ilgili mevcut insan kaynağına olan talep artmaya başladı. Bizler de Kontrolmatik Teknoloji olarak özellikle Türkiye’de yazılım, güç elektroniği gibi alanlarda nitelikli eleman yetiştirerek sektörde bu alanda artan mevcut insan kaynağını karşılamayı hedefliyoruz. Bu amacımıza ulaşabilmek için şirket içerisinde kendi akademimizi kurmaya hazırlanıyoruz. Kendini geliştirmiş ve yetenek sahibi genç arkadaşlarımıza destek sağlayacağız” dedi.