Türkiye 30 Ekim'de İzmir’de ve çevresinde meydana gelen 6.9 büyüklüğünde yaşanan depreme dikkat çeken Dekson Dış Ticaret A.Ş. Kurucusu Kamil Melhemci, depremde çöken binaların yapıların mukavemetli bir şekilde yapılmasının ve de su yalıtımının önemini bir kez daha gösterdiğini söyledi. 
Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Melhemci, “Yakın geçmişimizde gördüğümüz üzere Türkiye koşullarında yapı yenilenmesi zorunluluk arz ediyor. Çünkü su yalıtımsız binaların ömrü kısalıyor.” dedi. 

KOROZYONDAN KORUMA SERVİS ÖMRÜNÜ UZATIYOR

Deprem gibi afetlerde ise su yalıtımsız binaların daha fazla hasar gördüğünün altını çizen Melhemci, yenilenen yapılarda ise konfor amaçlı yalıtımdan öte, korozyon önleme amaçlı yalıtım için odaklanılması gerekildiğini vurguluyor. Yapının iskeleti olan ve ayakta tutan donatıyı korozyondan korumanın, yapının servis ömrünü uzattığını açıklayan Melhemci, Dekson Dış Ticaret A.Ş. olarak Türkiye distribütörü oldukları Isomat Yapı Kimyasalları’nın kristalize ürün grubunun donatı ve betonu korozyondan koruyan sistemleri ile daha sağlıklı ve uzun ömürlü yapıların inşa edilmesine katkı sağlamayı arzu ettiklerini söyledi. Melhemci, su yalıtımının çok fazla ve hayati önem taşıdığını sözlerine ekledi.