AR-GE çalışmalarıyla birçok önemli işe imza atan Soil-ID Yapı Kimyasalları, 2011 yılında jel enjeksiyon izolasyon kimyasalı üretim ve uygulaması ile başladığı yolculuğuna yeni başarılar ekleyerek devam ediyor. Türkiye’nin ilk inovasyon geliştirme programı İnovaLİG’de İnovasyon Döngüsü kategorisinde dördüncü olması sebebiyle İnovaLİG 2018 Üstün Başarı Sertifikası’na layık görülen markanın öne çıkan özelliklerinden biri de SoilPolimax. Pazarda doğan ihtiyaçlar ve müşteri talepleri doğrultusunda Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştiren Soil-ID Yapı Kimyasalları’nın Yönetim Kurulu Başkanı M. Fatih Önsoy, SoilPolimax ürünleri hakkında şu açıklamayı yapıyor: SoilPolimax hem yerli bir ürün hem de malzememizin yapısı çok farklı. Rakiplerimizin poliüretan enjeksiyon malzemeleri var. Bizim jelimiz şişmez ve sertleşmez, sürekli esnek kalır. Su gibi düşünün! Suyun geldiği yere enjekte ediyorsunuz. Suyun geldiği yere kadar gidip suyun kaynağında problemi çözüyor. Ürün su gibi hareket ediyor, vermiş olduğumuz süre içerisinde suyun geldiği yer neresiyse orada jelleşiyor. Bu sefer ne oluyor, suyun geldiği bütün damarları tıkamış oluyoruz. Şişmiyor ve sertleşmiyor ve hep o formda kalıyor. Ancak poliüretan enjeksiyon malzemesi sunan rakiplerimizin ürünleri şişecek ve sertleşecektir. Sertleştiğinde hareketli yapı çatlayacak, problem devam edecek. Ürünü geliştirdik, kendimiz, kendi ekiplerimizle uyguladık; çünkü ürünün piyasada çok yayılıp fiyatlarının düşmesini ve uygulama kalitesinin düşmesini istemiyoruz.” dedi.

Eski teknolojilerin yerine yenisinin gelmesi gerektiğini belirten yeni ürünlerin sürülebilir, püskürtülebilir izolasyon malzemeler olduğunu dile getiren Önsoy, hem uygulamasının hızlı olmasından hem de yapıya değer katmasından dolayı artık sıkça tercih edilen bu ürünlerin, problemlerinin daha az olmasından dolayı ihtiyaç olduğunu aktarıyor. Özsoy, biz de hem sürülebilir hem makinayla püskürtülebilir hem de renkli bir izolasyon malzemesi ürettiklerini belirterek, yapışkan özelliği çok yüksek ve dış darbelere ve etkenlere karşı dayanımı çok yüksek olduğunu, böylece isterse son kat ürünü olarak da kullanabildiğini açıklıyor. 

SoilPolimax’ın bir su yalıtım malzemesi olduğunu ancak beraberinde bir granit veya mermer gibi kullanılabildiğini aktaran Özsoy,  şu şekilde örneklendiriyor: “Terasınızda epoksi gibi malzemeye püskürtüyorsunuz, seramik niyetine son kat ürün olarak kullanılıyor. Normalde nasıl yapılıyor: Beton, betondan sonra izolasyon, sonra koruma şapı, ardından seramik yapıştırıcısı ve seramik. Biz ne yapıyoruz? Beton uygulaması bittikten sonra direkt bu polimax malzememizi kullanıyoruz. Maliyetten de kurtarmış ve sağlam bir izolasyon malzemesi vermiş oluyoruz. Bunun alternatifi benzer bir üründe yok.”

SoilPolimax’da birçok özelliği bir arada topladıklarını ve kompakt bir ürün ortaya koyduklarını açıklayan Özsoy,  ürüne olan tepkilerin çok iyi olduğunu, yurt içinin yanı sıra yurt dışına da satışını yaptıklarını sözlerine ekliyor.