Dünyanın en küçük ülkelerinden Lihtenştayn Prensliği’nde doğan ve günümüzde yaklaşık 30 bin çalışanı ile inşaat el aletleri sektörünün jenerik markası haline gelen Hilti, ürün ve teknolojilerini tasarım yoluyla farklılaştırmaya devam ediyor. İnşaat el aletleri sektörüne kattığı yeni nesil hizmet anlayışı ve üstün performansa sahip teknolojik ürünleriyle yapı, enerji ve endüstri sektörlerine yüksek katma değer sağlayan Hilti, aldığı tasarım ödülleriyle de inşaat sahalarında öne çıkıyor. Son olarak şantiye robotu Jaibot ile dünyanın en saygın tasarım ödüllerinden biri olan Red Dot ödülünün sahibi olan Hilti; mükemmel ürün ve iletişim tasarımına ek olarak tasarım konseptleri alanlarında yetkin uzman jürilerden tam not aldı. Jaibot ağ bağlantılı ve dijital ürünlerin akıllı özellikleri göz önüne alarak değerlendirilen

AKILLI ÖDÜLLER KATEGORİSİNDE BİRİNCİLİĞE LAYIK GÖRÜLDÜ

Şantiye robotu Jaibot ile Red Dot ödülüne değer görülmekten ötürü gururlu ve mutlu olduklarını dile getiren Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Özgecan Işıltan,“Kazandığımız tüm ödüller bizleri daha da motive ederek başarılarımızı perçinliyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğümüz Jaibot ile inovasyon ve tasarım kalitesi alanında ödüllendirildik ve aynı zamanda "En İyilerin En İyisi" unvanına layık görüldük.” dedi.

Yarı otonom mobil inşaat robotu Jaibot’un tavanları delmek ve dijital plan/BIM verilerine dayalı işleri gerçekleştirmek için tasarlandığını belirten Işıltan,“Yazılım geliştirme sürecinde Jaibot’un işlevsel kapsamı, trapez metal sac ya da kompozit döşeme gibi zorlu tavan yapılarında delim yapmayı içerecek şekilde geliştirildi. Ürünümüz; mekanik, elektrik ve tesisat (MEP) yüklenicilerinin üretkenlik, güvenlik ve işgücü eksikliği sorunlarının üstesinden gelmesine yardımcı oluyor. İnşaat şantiyelerinde işçiler için fiziksel olarak en zorlayıcı görevler arasında olan yüksek alan işlerini üstlenen robotumuz, projeye bağlı olarak HVAC ve tavan geçitleri gibi çeşitli iş kollarında günde 300-600 ankraj deliği delme yeteneğine sahip olmasıyla fark yaratıyor. Üstelik ilgili iş kolları için tanımlama amacıyla işaretleme özelliği de bulunuyor. Delim robotu şu anda üç kıtada çok seviyeli ofis binaları, otoparklar, hastaneler ve tren istasyonları için kurulmuş büyük şantiyelerde kullanılıyor. Avrupa, Kuzey Amerika ve Orta Doğu'da piyasaya sürüldükten sonra Asya Pasifik'te de satışı başlayacak. Bu sayede dünyanın dört bir yanındaki inşaat sahalarında Hilti imzalı robotlar hem iş güvenliğinin hem de maksimum verimliliğin anahtarı olacak.” şeklinde konuştu. 

Bu yıl iF ve Red Dot yarışmalarının bir dizi diğer Hilti yeniliğine de kalite damgası verdiğini belirten Işıltan, “Sabitleme konumlarını belirlemeyi ve yerleştirmeyi daha kolay ve daha hızlı hale getiren yapay zekaya dayalı işlemler özelliğine sahip PMD 200 şantiye konumlandırma aracımız, özellikle ulaşılması zor yerlerde çalışmak için uygun olan kompakt SF 4-A22 akülü vidalama makinemiz, ağır işler için tasarlanmış güçlü performansa sahip TE 500-AVR kırıcı ürünümüz ve TE 70-ATC / AVR darbeli matkabımız da onurlandırıldı. Bir iF jüri ödülü de yalnızca toz emmeyi değil, aynı zamanda sondaj çamurunun giderilmesini de sağlayan VC 20M-X ve VC 40M-X elektrikli süpürgeler grubuna verildi.” açıklamasında bulundu.  Bir başka prestijli ödülü de geçen yıl başlatılan insan destekleyici sistemi EXO-O1 ile kazandıklarını açıklayan Işıltan, “Tasarlanmış olan bu “dış iskelet” Kuzey Avrupa'nın en büyük inşaat fuarı olan İsveç Nordbygg'de lanse ettiğimiz en yenilikçi ürün olarak altın madalya ile ödüllendirildi. Jüri özellikle EXO-O1'in şantiyelerde iş sağlığı ve güvenliğini iyileştirmedeki rolünü takdir etti. Hiçbir enerji kaynağı gerektirmeyen pasif dış iskelet, kolların ağırlığını kalçalara aktararak omuzları rahatlatıyor ve kaslar üzerindeki en yüksek yükü azaltıyor.” dedi.

Ürün tasarımı ödüllerinin Hilti'nin yenilikçi gücünün tek kanıtı olmadığını açıklayan Işıltan, sözlerine şöyle devam etti; “Hilti olarak Avrupa Patent Ofisi'nin güncel listesinde bir kez daha patent başvurusunda öncü ilk 100 şirket içinde yer aldık. 2020 yılında 287 patent başvurusunda bulunduk ve bir kez daha en iyi teknoloji şirketleri arasında yer aldık. Bu durum şirketimizin yenilikçi kapasitesi ve yeterliliğinin bir başka kanıtını oluşturuyor. Geçen yıl, Hilti Group 74 yeni ürün ve hizmet piyasaya sürdü. COVID-19 salgınına ve bunun sonucunda satışlardaki düşüşe rağmen stratejik girişimlere yatırım yapmaya devam etti. Araştırma ve geliştirme harcamaları, 2020'de satışların yüzde 6,7'sini temsil eden 358 milyon İsviçre Frangı’na ulaştı.” 
Fotoğrafları indirmek için lütfen üzerlerine tıklayınız!.