Deka Mühendislik, tecrübesi ve profesyonel çözümleriyle sektörün önde gelen isimleri arasında yer alıyor. Yangın güvenlik sistemleri alanında proje, danışmanlık, uygulama, servis ve bakım hizmeti veren markanın hikayesi 2004 yılında İstanbul’da yangın güvenlik sistemleri alanında mühendislik hizmeti vermek üzere başladı.

Konusunda uzman mühendis ve teknisyenlerden oluşan kadrosuyla müşterilerinin ihtiyaçlarına, yerel yönetmelikler ve uluslararası kabul görmüş standartlar doğrultusunda en uygun çözümleri sunan firmanın çalışmaları hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Makine Mühendisi Özdemir Erkantar ile konuştuk. Yangın söndürme sistemleri, yangın algılama sistemleri, kapalı devre kamera sistemleri, FM-200 gazlı otomatik söndürme sistemleri, CO2 gazlı otomatik söndürme sistemleri, NYTRARGON® gazlı otomatik söndürme sistemleri, köpüklü söndürme sistemlerinin dizaynı ve kurulumu, sprinkler sistemlerinin dizaynı ve kurulumu, yangın dolabı sistemleri, çevre hidrant sistemlerinin dizaynı ve kurulumunun yanı sıra portatif söndürücülerin imalatı, satışı, bakımı ve dolumu, muhtelif yangın sistem ve yangınla mücadele malzemeleri satışı gerçekleştirdiklerini belirten Erkantar, bugüne kadar birçok önemli projeye çözü sunduklarını belirtiyor.

SU SİSİ SÖNDÜRME SİSTEMLERİYLE MAKSİMUM KORUMA

İstanbul Erkek Lisesi, Çamlıca Radyo Tv Kulesi ve birçok müzede su sisi söndürme sistemlerinin tercih edildiğini aktaran Erkantar, Söndürme kimyasalı olarak su kullanılan su sisi söndürme sistemlerinin, gazlı söndürme sistemine oranla işletme maliyetinin çok daha düşük olduğunu dile getirdi.

Su sisi söndürme sistemlerinin az miktarda su ile çok geniş risk alanlarının korunmasını mümkün kıldığını vurgulayan Erkantar, “Su ihtiyacı düşerek, su deposu hacimleri ve pompa odalarına ayrılan hacimler çok büyük oranlarda azalıyor. Son yıllarda farklı kimyasallar kullanılarak yeni gazlı yangın söndürme sistemleri geliştirildi. 10-14 Ekim 2016 tarihinde çıkan Kigali Protokolu ile, atmosferde bozulmadan 32 yıl kalabilen FM 200 ve benzeri HFC türevi gazların kullanımının azaltılması öngörüldü. Daha kısa sürede bozulan gazların kullanıldığı yangın söndürme cihazları imalat edilmeye başlandı. Bu gazlardan biri de Noveç 1230 gazıdır. Son teknolojilerden biri de bu ürün. SOCAR’ın Aliağa’da bulunan tesislerine bu ürünle çözüm sunduk.” dedi.