Dış cephe iskelesinden beklentimiz; tam anlamıyla güvenlikli olmalı, kolay kurulmalı, kolay sökülmeli ve parçaları hafif olmalı ki işçiyi yormamalı, statik olarak tüm ihtiyaçlara cevap verebilmeli ve flanşlı iskelelerle tam bir uyum ile yan yana veya üst üste kurulabilmelidir. PERI UP Easy, bu ihtiyaçların hepsini karşılayabilecek karma çözümler sunabilen bir dış cephe iskele sistemidir. 

Avrupa’da bu günlerdeki tartışma konusu, kullanılacak sistemin işçilerin güvenliğini işçinin kendi insiyatifine bırakmadan kendisinin sağlamasıdır. PERI’nin dış cephe iskele sistemlerinin dizaynlarını yapan Ar-Ge grubu, tam da bu konuya önem vermiş ve mükemmel bir tasarım ortaya koymuştur. DIBt ( Z-8.1-957) ve TSE ( 090447-TSE-01/02) sertifikalarına da sahip olan bu yeni sistemin en çarpıcı özellikleri aşağıda sıralanmıştır:

ÜST KATIN KORKULUKLARININ VE YÜRÜME YOLLARININ BIR ALT KATTAN KOYULMASI

Nisan 2016 Bauma Fuarı’nda tanıtılan bu sistemin en önemli özelliği T çerçevesi sayesinde, hem üst katın korkuluklarının hem de yürüme yollarının bir alt kattan koyulabilmesi özelliğidir. Böylelikle üst kata çıkıldığında tamamen güvenli ve konforlu bir alana çıkılabilir. Kurulum aşamalarına harfiyen uyulduğunda, aşağıdaki fotoğraflarda da gösterildiği gibi, emniyet kemerinin takılmasına bile ihtiyaç kalmamaktadır. Sistem, işçinin güvenliğini işçiye bırakmadan kendisi sağlayacaktır.

METAL KALASLARDAKI OTOMATIK KILIT MEKANIZMASI

Metal kalasları kaydırmazdır ve havalanmaya ‘’uplifting’’ karşı otomatik kilit mekanizmasına sahiptir. 

PERI UP FLEX ENDÜSTRİYEL FLANŞLI İSKELE İLE BERABER KULLANILMASI

Sistemin en ağır parçası T çerçevesidir ve ağırlığı 11,5 kg’dır. Flanşlı yapısı sayesinde PERI UP Flex flanşlı iskele sistemiyle entegre olarak kurulabilir. 

PERI UP FLEX ENDÜSTRIYEL FLANŞLI İSKELE İLE BERABER KULLANILMASI - AĞIRLIK KILIDI

Düşey elemanlarını yatay elemanlar ile bağlayan ağırlık kilidi ‘’gravity lock’’ sayesinde tek bir kişiyle çok hızlı ve güvenli bir şekilde kurulabilmektedir. 

PERI UP EASY VE ROSETT SISTEMLERININ YATAY BAĞLANTILARININ KUTU PROFIL OLMASINDAKİ AVANTAJLAR

Yatay bağlantıların kutu profil olması sayesinde, boru ve boru kelepçesi kullanılmadan kamalı basit aparatlar kullanılarak, metal kalasların arasında boşluklar hızlı bir şekilde bırakılabilinmektedir.