Sektörünün tecrübeli isimleri arasında yer alan Nasa Mühendislik, geniş ürün gamı ile müşterilerine çözüm sunmaya devam ediyor. Ticari binalar, gıda tesisleri, ilaç endüstrisi, sağlık tesisleri, huzur evleri gibi yapılarda ortam havasını temizleme konusunda müşterilerine çözüm sunan firma, ürün kalitesi ile yaşam alanlarında sağlıklı çözümler sunuyor. 

MİKROBİYOLOJİK TEMİZLİK SAĞLIYOR

Nasa Mühendislik’in hizmet verdiği en önemli ürünlerinden biri de Multi Teknoloji Kanal Tipi Hava Arıtma Cihazı. Filtrasyonun ötesinde mikrobiyolojik temizlik sağlayan Multi Teknoloji Kanal Tipi Hava Arıtma Cihazı, sağlıklı bir iç hava ortamı sunuyor. Moleküler düzeyde çalışan cihazın tek biri dahi 11000 m3/h hava arıtabiliyor. Tüm bu özellikleriyle cihaz, kapalı yaşam alanlarında insan sağlığını tehdit edecek hava kirliliğinin önüne geçiyor. Firma yetkilisi Kevork Hamamcıyan yaptığı açıklamada millet olarak gıda, sağlık ve ilaç endüstrisi dışında maalesef ortam havasını temiz tutma konusunda çok istekli olunmadığını belirterek havayı temiz tutma konusunda yapılan yatırımın, görünen bir yatırım olmadığı için bu konuya para harcamak istenmediğini ifade ediyor. Binada sağlık riski durumu oluşturan bir olay olunca havayı temiz tutmak akla gelindiğini ifade eden Hamamcıyan, kapalı ortam havasının dış ortamdan beş kat daha kirli, hatta zaman zaman bundan çok daha fazla olabildiğini aktarıyor. 

Trafiğin yoğun olduğu bir yerde kurulan iş merkezlerinin, hatta lüks rezidansların dışardan aldıkları havanın ne kadar temiz olduğunun sorgulanması gerektiğini aktaran Hamamcıyan, bu havayı filtre etmenin kâfi gelmeyeceğini bilinmesini gerektiğini vurguluyor. Hamamcıyan sözlerini şu şekilde sürdürüyor:

“Filtrelerin havadaki tozları tutma konusunda başarılı olabilir; fakat bunlar sadece kirli havanın yüzde 30’unu oluşturmaktadır. Geriye kalanlar uçucu organik bileşikler diye adlandırdığımız gazlar ve kokulardan oluşmaktadır. İşte tam bu noktada firmamızın ABD’den ithal ettiği ve klima santralleri, havalandırma sistemleri, fancoil, klima vb. iklimlendirme cihazları için ileri teknoloji ile üretilmiş, hava ve yüzeyde sterilizasyon sağlayan UV lambalar ile yukarda andığım soruna kesin çözüm üretiyoruz. Aslında UV lambalar kullanarak sadece havayı temizlemiyoruz, yüzde 30 varan enerji tasarrufu da sağlıyoruz. Bunun üzerine artık ihtiyaç kalmayan bakım giderlerini de eklersek, UV lambaya yapılan yatırımın çok kısa sürede kendini amorti ettiğini göreceksiniz. Bu tasarrufun nasıl yapıldığı, havayı nasıl arındırdığı burada anlatılmayacak kadar uzun ve detaylıdır. Firmamızı arayarak bu konuda ihtiyaç sahiplerine gerekli açıklamaları ve sunumumuzu anlatarak memnuniyetle yardımcı oluruz. Bu konuyu kapatmadan evvel bana en çok sorulan soruya burada bir cevap vermek istiyorum. Denilmekte ki havadaki oksijen oranını artırmadığınız müddetçe hava temizliği denilen şey olamaz. Kısmen doğru bir görüştür ama şu noktanın bilinmesi gerekmektedir. 1 metreküp havanın oluşumu çeşitli gazlar, -oksijen, azot, karbondioksit vb.- ve partiküller, tozlar, kokular ve organik uçucu bileşiklerden, bakteriler ve virüslerden oluşur. Bu kaotik hava içindeki oksijen miktarı sabittir. Bu işe yaramayan zararlı maddeleri havadan uzaklaştırmak 1 metreküp havadaki oksijeni açığa çıkartmak anlamını taşır. Evet, oksijen artmamıştır ama içinize çektiğiniz havadaki oksijen artmıştır.”