Mutasan Kalıp Makine’nin bu başarının hikayesini, arkasındaki isim Tayfun Özdemir’den dinledik. Temelleri 2012 yılında İstanbul’da atılan Mutasan Kalıp Makine, ağırlıklı olarak iskele kalıp sektörüne hizmet sunuyor. 2015 yılına kadar iskele sektörüne kalıp imal eden, 2015’ten sonra imalat yapmaya ağırlık veren firma, yeni kurulan birçok iskele fabrikasına iskele üretebilmeleri için kalıp ve gerekli makinaları yapıyor. 

Yurt içinin yanı sıra yurt dışına da hizmet veren Mutasan Kalıp Makine, iskele ve kalıp sektöründe faaliyet gösteren birçok firmanın çözüm ortağı. Hedef kitlesine proje özelinde çözümler sunabilen marka, aynı zamanda mobilya sektörüne de hizmet veriyor. Firma sahibi Tayfun Özdemir, “Bu kalemde tamamen Avrupa ülkelerindeki firmalarla çalışıyoruz. Almanya, Macaristan, İtalya, Avusturya, Litvanya ve Romanya başta olmak üzere Avrupa’daki birçok ülkeye ihracat yapıyoruz. Şu an 3-4 ürünümüz var, ürün çeşitlerimizi de zenginleştirmek istiyoruz. Bunu başarmak için pres yatırımları yapıyor ve kalıp çeşitliliğimizi arttırıyoruz. Yakın zamanda Zeytinburnu’ndaki yeni fabrikamıza taşındık. Bu yatırımımızla kapasitemizi artırmış olduk.” dedi.

KALİTE İLE GELEN FAYDA

İskele sistemleri için TSE’nin zorunlu kılınması ardından iş yoğunluklarının arttığını belirten Özdemir, sektörde iş yapmadıkları firmanın olmadığını vurgulayarak iskele sektöründe yurt dışı ağırlıklı hizmet verdiklerini aktardı. Özdemir Katar, Rusya, Dubai, Cezayir, Irak, Kazakistan gibi ülkelerle çalıştıklarını dile getiren Özdemir “Hızlı çözüm sunuyoruz, yıllardır aynı sektöre hitap ettiğimiz için müşterilerimiz içinde avantaj oluyor. Çünkü aynı dili konuşuyoruz. Proje bazında özel taleplere de cevap verebiliyoruz.” Dedi.
İmalat sektöründe pres işinin tehlikeli olduğunu, dikkat edilmesi gerekildiğini belirten Özdemir, “Manuel basılan kalıplar vardır. Biz bunu tam otomatiğe çevirerek yaşanılabilecek iş kazalarını minimize ettik. Servo sürücü mantığıyla çalışan bir sistem elde ettik.  İş güvenliği boyutunda payımıza düşeni bu şekilde yerine getirdik. Üretim aşamasındaki iş kazalarını engellemek için kalıpları prograsif kalıba çevirerek hatasız üretmeye yönlendirdik insanları.” Diye sözlerini tamamladı.