Gawoni Yapı Kimyasalları’nın gündeminde şu sıralar hangi çalışmalar var?

Gawoni Yapı Kimyasalları olarak, 2019 yılında daha çok sanayi teknik ürünlerine yönelik üretim yapmayı planlıyoruz. Bu ürünlerin üretimi için birtakım belgeleri edinmemiz gerekiyor. Biz de bu belgelerin sonuçlarını bekliyoruz. Ürettiğimiz ürünlerin büyük bir kısmını yurt dışı pazarına sunacağız.  

Şu an toplam üretim kapasiteniz ne kadar?

Gawoni Yapı Kimyasalları’nın İzmir Torbalı’da bulunan fabrikası günde 80 ton üretim kapasitesine sahiptir. Yıllık üretim kapasitesi ise yıllık yaklaşık 23 bin ton. Yapıştırıcı grubu, ısı yalıtım grubu, derz dolgular, yüzey-zemin malzemeleri ve su yalıtım ürünleri olmak üzere oldukça geniş bir ürün gamımız mevcut. Gawoni Yapı Kimyasalları olarak hedefimiz yurt içinde ve yurt dışında pazar payımızı arttırmak.  Teknik 
ürün gamımızı yükselterek yenilikçi olmaya devam edeceğiz. 

Yalıtımda çok önemli gelişmeler var. Su yalıtımı artık zorunlu kılındı örneğin. Bu gelişmeler sektörü nasıl etkileyecek size göre? 

Olumlu yönde etkileri olacağını düşünüyorum. Yapılarda su yalıtımı çok büyük öneme sahip. Temelde de, dış cephede de çatıda da çok önemli. İnşaatçı olduğum için çok iyi gözlemleyebiliyorum; bizler sadece maket gibi inşaat yapmaktan anlıyoruz. Yaptığımız inşaatlar ne kadar kaliteli, ne kadar dayanıklı? Beton sonuçta çimentodur, bu çimentonun da bir ömrü vardır. Sürekli suya maruz kalırsa mukavemetini kaybeder ve çözülmeye başlar. Bir yapıya temelden çatısına kadar yalıtım uygulamak gerekir. Bir binanın temeline yalıtım uygulamakla olay bitmiyor, duvarlarını ve çatısını da yalıtmak gerek ki tam koruma sağlansın. İşte biz bunun bilincinde değiliz. 2009 yılında bir müteahhit grubunun toplantısında bunu dile getirdim. Sektörün bu hale gelmesinde devletin seyirci kalmasının etkisi büyük. Boyacısından pazarcısına herkes müteahhit olursa en ufak depremde her yer yerle bir olur. Devlet inşaat şirketlerine teknik kadro zorunluluğu koymalı; mimar, inşaat mühendisi, makine mühendisi, elektrik mühendisi. Bunlar olmazsa olmaz. Türkiye inşaatla beslenen bir ülke. Bunun gereğini yerine getirmeli. Mimari yapılaşmaya bir kural getirilmesi şart. Bu düzensizlikle devam edilemez.