Straforların geri dönüşümü nasıl yapılmaktadır?

Kırma, Toz alma, mikser ünitelerimiz ile strafor üretiminde artan straforların geri dönüştürülmesinde kullanılıyor. Yüksek kırma kapasitesine sahip olan bu makinede strafor kırılarak istenilen tanecik boyutuna dönüştürülüyor. Ardından toz alma makinesi ile straforun tozu alınıyor ve tekrar blok makinesinde kullanılmak üzere mikser ünitesinde geri dönüşüm yüzdesi belirlenerek kullanılıyor. Böylelikle geri dönüşüm sağlayarak, atık oluşumunun önüne geçiyor yatırımcıya maliyet avantajı sunuyoruz. Bu makinemiz makine üretim ekipmanlarına kolay erişim sağlıyor. Değişebilir elek sistemi, kırma sırasında az toz oluşumu ve toz alma ünitesi ile birlikte kullanılabilme avantajı sunuyor. 

Ar-Ge çalışmalarınız var mı?

Evet, strafor üretimine verimlilik katacak yeni makineler üzerinde çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda müşterilerimizin talebi etkili oluyor. Şu anda yaklaşık altı aydır üzerinde çalıştığımız bir makinemiz var, tamamlandığında sizlerle paylaşacağız. 

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz?

Farklı sektörlere hizmet vermek üzere strafor üretimi yapan Türkiye’nin farklı bölgelerindeki birçok fabrikaya makine satışı yaptık. Sunpor, Yapıpor, Dilekpor, Energytherm, Okpor, 3D Yalıtım, Erpor, Empor, Gökkuşağı, Dinçpol, Porsuk Seramik, Filiz Strafor, Sunny, Arçelik, Teknopanel  gibi birçok markada makinelerimizi kullanıyor ve hizmetlerimizden faydalanıyorlar. Aynı zamanda yurt dışındaki fabrikalarda da makinelerimiz kullanıyor. Tacikistan, Azerbaycan, Sırbistan, Tunus, Cezayir, Kıbrıs gibi ülkelere ihracat yaptık.

Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz?

İzomak Makina olarak müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek adına sürekli kendimizi geliştiriyoruz. Verimliliği daha da artıracak çözümlere odaklanıyoruz. Yurt içi piyasası dolmuş bulunuyor, buradaki çalışmalarınızın yanı sıra yurt dışına olan satışlarımızı arttırmayı amaçlıyoruz. Yurt dışında strafor tesisi kuracak olan firmalara markamızın bilinirliği arttırmak amacımız.