Form Şirketler Grubu olarak tüm operasyonel alanlarda dijitalleşmeye gereken önemi göstererek çağa ayak uydurmaya özen gösterdiklerini belirten Form Endüstri Tesisleri Genel Müdürü Güray Korun, şu açıklamalarda bulundu:
“Form Şirketler Grubu olarak tüm operasyonel alanlarda dijitalleşmeye gereken önemi göstererek çağa ayak uydurmaya özen gösteriyoruz. Bu bağlamda İzmir Pancar OSB’de bulunan fabrikamızda otomasyon donanım ve yazılım teknolojilerini kullanıyoruz. Sürekli yeni imalat teknolojilerini takip ediyor, hem hız hem de kalite açısından katkı sağlayacak makine parkurlarımızı geliştiriyoruz. 
Üretim hatlarımızda çıkan işi hızlandırmak, işçilik maliyetlerini düşürmek ve kalite seviyesini artırmak adına CNC kontrollü otomasyonu yoğun makineler kullanıyoruz. Makineye, imalat girdilerinin en başta bir kere tanımlanması ve bu sayede birçok operasyonun ard arda otomatik olarak yapılabilmesi, imalat sürecinde bizlere hız ve sıfır hata çıktılarını sunuyor. Böylelikle, verimlilik artıyor, işçilik maliyetleri düşüyor ve sürdürülebilir bir kalite yakalanıyor.
İmalat parkurlarının yanı sıra depolarda da süreçleri hızlandırmak ve hata payını en aza indirgemek adına barkod sistemi kullanıyoruz. Ham malzeme depo, üretim depo, sevk depo tamamen barkod sistemleriyle kontrol ediliyor. Özellikle imalatın zamansal ve kalite kontrollerinin yapıldığı, işçilik maliyetlerinin oluşumu konusunda mavi yakaya kadar inen zaman analizlerini yapabildiğimiz, bu gibi süreçlerin takibini kolaylaştıran bilgisayar terminallerimiz imalat istasyonlarında bulunuyor. Depo personelimiz, hem satın alma, hem üretim hem de lojistik bölümlerimizle tek bir yazılımla, aynı platform üzerinden ortak şekilde çalışabiliyor. Bu sayede tüm departman çalışanları ortak bilgi üzerinden zaman kaybı olmadan işlerini hızlıca halledebiliyorlar. Son üç senede süreç yönetimleri, imalat, depo yönetimi vb. tüm operasyon adımlarımızı kapsayan dijitalleşme konusunda yatırımlarımızı tamamladık. Firma olarak kendi şirketimiz için yaptırdığımız özel yazılım ile siparişin alınması, ihtiyaç analizleri, tedarik, imalat, kalite, sevk, satış sonrası hizmetler tamamen bilgisayar ortamında gerçekleştiriliyor ve takip ediliyor. İnsan kaynakları, muhasebe, finans, IT, lojistik gibi diğer destek birimlerimizle de bilgisayar ortamında çalışan yazılımla sürekli iletişim halindeyiz. Bu yazılım üzerinden yapılan raporlamalarla her türlü süreç, ilgilileri tarafından anlık olarak takip edilebiliyor.

“ASLA TAVİZ VERMİYORUZ”

Kullandığımız programı kendimize özel yazdırdığımız için, personel alımlarında programımızla ilgili tecrübesi bulunan personel bulmak gibi bir durumumuz yok. Bununla birlikte, piyasada iş süreçlerinin sayısal (dijital) ortamlarda yürütüldüğü birçok paket program mevcut. Bu paket programları kullanmış ve firmasında dijitalleşme projelerinde görev almış kişiler, işe alımda tercih sebebi oluyor. Yeni personele, departmanlara göre standart olarak uyguladığımız mevcut oryantasyon eğitim programlarımız uygulanıyor. Bu eğitimler, personelin uyum ve verimliliği açısından çok hızlı yol almamızı sağlıyor. Öte yandan değişime ve dijital uygulamalara beyaz yakalı personeller çok hızlı uyum sağlarken, mavi yakalı personellerde göreceli olarak bir dirençle karşılaşma durumu olabiliyor. Zaman zaman imalat esnasında, iş terminalleri üzerinde yapılan işlemlerin zaman kaybı olduğunu düşünebiliyorlar. Bu noktada ısrarcı oluyoruz ve bu süreçlerimizden asla taviz vermiyoruz. Bir noktadan sonra mavi yakalı personellerimiz de bu işin zorunlu, gerekli ve faydalı olduğuna inanıyor ve sahipleniyorlar.”