Feltbi, geniş ürün yelpazesi ile öne çıkan bir marka. Ar-Ge çalışmalarına önem veren firma, bu kapsamda geliştirdiği ürünlerle hedef kitlesine avantaj sağlıyor.  Ar-Ge çalışmalarını müşterilerden gelen taleplerle doğru orantılı olarak geliştirdiklerini açıklayan Feltbi Satış Koordinatörü Dr. Banu Özer, sorularımızı cevapladı. 
Firmanızın başarı hikayesini öğrenebilir miyiz?


Firmamız, 1998 yılında İstanbul’da kuruldu. Daha önce mimarlık ve proje alanında faaliyet gösteriyorduk, şu andaysa yalıtım alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ana konumuz ısı ve ses yalıtımı. Bu alandaki ürünleri incelediğimizde tesadüfen karşılaştığımız bir ürün gamı ile birlikte bu işe adım attık. Ürünlerimiz tamamıyla geri dönüşüm malzemesinden elde ediliyor.Hepsi çevreci, nefes alan ürünler ki bu nokta çok önemli. Kullandığımız hammaddenin özelliğinden ve hammaddenin işlenişinden dolayı boşluklu yapıda olan ürünlerimiz, aynı anda hem ısı hem ses yalıtımı sağlıyor. Ürünlerimizin tümü patentlidir. Gerek dünyada gerekse Türkiye’de çevreci ve ekolojik ürünler, tercih edilirliğini arttırıyor. Hikayemiz böyle başladı, insanlara faydalı olmak için yola çıktık.


Ürün yelpazeniz çok zengin görünüyor. Biraz detaylandırır mısınız ürün gamınızı?
Sadece keçe olarak ısı ve ses yalıtımı için kullandığımız ürünlerimiz var. Yine bu keçeden müşterilerimizden gelen istekler doğrultusunda Ar-Ge çalışmaları yaparak oluşturduğumuz dekoratif kaplama keçelerimiz bulunuyor. Bu ürün dünyada ve Türkiye’de bir tek bizde var. Bu ürün için yaklaşık dört yıllık bir Ar-Ge dönemi geçirdik ve bu yıldan itibaren müşterilerimize sunmaya başladık. Bunlar “finish ürünler” diye geçiyor yapı dilinde. Direkt olarak duvara uygulanabiliyor. Müşterinin istediği görselde veya bize özel olarak kendisinin ilettiği görselde yapılabilen, duvar kağıdı mantığında ama duvar kaplama keçeleri olarak geçen, parçalanmayan, bozulmayan, dağılmayan, uzun ömürlü, nefes alan malzemeler. Bu uygulama yapıldığında aynı anda hem ısı hem ses yalıtımını sağlamış oluyorsunuz. Şap altında ürünleri çok kullanıyoruz. İnşaat sektöründe en çok şap altı ürünlerimiz satılıyor. Yeni çıkan ses yalıtım yönetmeliğine göre kurulan TSE laboratuvarında, 29 desibelle en yüksek değerlerden birine sahip olan ürün bizim ürünümüz.


Çözüm sunduğunuz projelerden örnekler verir misiniz?
Ankara’da Aksa Orman Ürünleri’nin RenovaPark projesi, Akay İnşaat projeleri, Bakırcı Yapı’nın Serenity projesi, Azur Marmara’nın Beylikdüzü projesi, Mapa İnşaat’ın MÜSİAD projesi gibi isimleri ürün sunduğumuz projelere örnek olarak sayabilirim. 


Gündeminizde neler var? Yeni ürün, yeni yatırımlar olacak mı?
Ürünlerimizle ilgili Ar-Ge çalışmalarımız müşterilerden gelen taleplerle doğru orantılı olarak artıyor. Bunların dış cephede uygulanabilir hale getirilmesine çalışıyoruz. Aynı zamanda ısı yalıtım değerleriyle ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Ar-Ge’ciler için Ar-Ge hiç bitmez. Biz de hem Ar-Ge’ci hem de satışa değer veren bir grup olduğumuz için Ar-Ge çalışmalarımız sürekli devam edecek. Yeni ürünlerin yakın zamanda sonuç vereceğini, yeni sürprizlerle piyasaya çıkacağımızı düşünüyoruz. 


Yalıtım sektöründeki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yalıtım sektöründe giderek bilinçlenen bir kitle var, bu çok güzel! Yönetmelikler çok değerli hale geldi. Bazı şeylerin zorunlu tutulması da bilinçli olmayan bazı yapı firmalarının bu konuda daha özen göstermesine ve müşterilerin daha memnun olmasına sebep oldu. Biz en çok şikayeti yalıtım yapılmamış binalardan alıyoruz. Özellikle ses konusunda çok ciddi problemler var. Tabii ki bunu çözmek yalıtım sektörünün işi; ancak bu sorunları çözmenin bir yolu da yönetmelikler. Çıkan yönetmeliklerin hepsi bu konuda artı katkı sağlıyor.