İnsan sağlığı için en yüksek düzeyde hijyenin sağlandığı ortamlarda üretimi yapılan ilaçlar için kullanılan teknolojiler ve son dönem yatırımları bu ay kapak konumuzu oluşturuyor. 

Sektörde fark yaratan uygulamalarımızdan birisi olan fabrika ziyaretleri kapsamında öncelikle; yaptığı veri izleme ve raporlama sistemi ile 65 ana hattını online olarak her ortamdan izleyebilen, hangi makinada, hangi operatör, hangi iş emri, kaç hızla çalışıyor, ne zaman başladı, ne kadar zamanı kaldı gibi birçok detayı anlık ve geçmişe yönelik izleme yapabilen Abdi İbrahim İlaç markasını ziyaret ettik. Değerli yetkililerinden, hatların performanslarını bu sistemler ile nasıl analiz edebildiklerini, kayıplarının ana sebeplerini nasıl daha kolay belirleyip aksiyon aldıklarını konuştuk. 

İkinci ziyaretimizde; üretim, depo ve satınalma süreçlerini SAP ERP sistemleri ile kontrol ederek, hataların önüne geçen, Biofarma İlaç'ın İşletme Direktörü Nuri Aroğuz ile bir araya gelerek, SAP sisteminin sağlamış olduğu avantajları konuştuk. 

Üçüncü ziyaretimizi, prosesleri ve kaliteyi kontrol altında tutmak amacıyla PLC, SCADA ve daha büyük, daha kompleks yazılımlardan yararlanan Recordati İlaç'ın Fabrika Müdürü Orhan Savcı ile Çerkezköy'deki fabrikalarında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. 

Fabrika ziyaretlerimiz bunlarla sınırlı değil elbette!.. 

Farklı ambalaj türleri ihtiyacına yönelik üretim alanında iki farklı paketleme hattı kurarak un üretimlerini sürdüren Ekunsan Şirket Müdürü Tolga Saltık ile Edirne'deki fabrikalarında bir araya gelerek üretim süreçlerini konuştuk. 

***

Dosya bölümünde "Motor Hız Kontrol Çözümleri" alanındaki yeni trendlere, bu alanda yapılmış röportaj ve  güncel uygulamalara; Ayraç bölümünde ise "Yenilenebilir Enerji Uygulamaları" başlığı altında röportajlara, yeni ürünlere ve uygulamalara yer verdik.

Keyifle okumanız dileğiyle…