Fabrikalar, şehir hastaneleri alışveriş merkezleri, havalimanları, endüstriyel tesisler gibi dev projelerin iklimlendirmesini sağlayan klima santralleri,
fanlar, hava dağıtım ekipmanları, hava perdeleri ve soğutma ürünleri; mekânların iç hava kalitesini artırmada önemli rol üstleniyor. Özellikle pandemi dönemiyle birlikte toplu alanlardaki havalandırma sistemleri ve iç hava sağlığının hiç olmadığı kadar konuşulur hale geldi. Altyapı projelerinin, ofislerin, okulların, ticari binaların ve endüstrilerin sayısının artması nedeniyle önümüzdeki dönemde, iç mekân hava kalitesini korumak adına havalandırma cihazlarına olan talebin de artması bekleniyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 hedefleri doğrultusunda ihracatının da 8 milyar dolardan 13 milyar dolara ulaşması hedeflenen Türkiye iklimlendirme sektöründe yenilenebilir enerjiler, hibrit sistemler ve düşük enerji tüketimli sistemlere doğru bir yönelim hakim.

Bu ay ele aldığımız İklimlendirme Sanayi özelinde kapak çalışmamızda yer verdiğimiz ve Dilovası Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 28 bin metrekare alana kurulu fabrikasında, yılda 4 bin 500 adet klima santrali üretim kapasitesine sahip olan Systemair HSK, modern sac işleme ve kesim makinaları birbirleriyle haberleştirerek, en hızlı ve hatasız üretimi yapıyor. Bu sayede hata riski minimize edilerek yüksek verimli üretimin sağlandığını kaydeden Systemair HSK Genel Müdürü Ayça Eroğlu, operasyonel verimliliği ve standartlara uygun üretme kapasitelerini maksimuma çıkardıklarını aktardı. Ayça Eroğlu ile yakın dönem projelerini konuştuğumuz röportajın detaylarını kapak bölümünde inceleyebilirsiniz.

***
Kasım sayımızda Çoklu Dosya çalışması kapsamında Motor- Sürücü, Sensör, TestÖlçüm alanındaki yenilikçi çözümleri odağımıza aldık. Yine otomasyon dünyasının üretimi otomatik hale getiren sistemlerine ve uygulamalara ST Otomasyon dergimizin Kasım sayısından ulaşabilirsiniz.