Paketleme ve ambalaj sektörünün makina ve hatlarında hız, kararlılık, doğruluk ve sistem uyumluluğu gibi kriterler en önemli unsurlar olarak öne çıkarken, otomasyon ürün ve sistemlerinin en yoğun olarak kullanıldığı endüstri alanlarının başında bu iki sektör ve uygulamaları gelir. Bu kullanılan ürün ve sistemler ne kadar istenilen hedeflere uygun çalışırsa üretici de o kadar rekabetçi olur. Bu ay kapak konumuz olan paketleme ve ambalaj sanayi alanında, ithal edilen yapışkanlı koli bantlarını, bioryente polipropilen film tesisinde ürettiği yapıştırtıcı tutkal ile birlikte işleyerek Jumbo bobinlerde yapışkanlı şeffaf bant (scotch tape) üreten BonaBant’ı konuk ettik. Yıllık 500 ton üretim kapasitesine sahip olan markanın gündemini ve yakın dönem yatırımlarını konuştuğumuz BonaBant Yönetim Kurulu Başkanı Nida Beyoğlu Arslan, İtalyan tam otomatik dilimleme hattına yatırım yaparak; hem ürünlerini çok kaliteli hale getirdiklerini, hem de fire oranlarımızı sıfırlamış olduklarını aktardı. Jumbo kısmında personel paketlemesi yaparken, bant kısmında gramaj ve kalite sınıflandırması için boksör hattının mevcut olduğunu söyleyen Arslan, “Kalite kontrol aşamasındayken bu sayede hatalı veya eksik gramajlı ürünlerimiz ayrım yapılacak şekilde paketlememiz yapılmaktadır” diyor. Paketleme ve Ambalaj sektörüne hizmet eden markalarla gerçekleştirdiğimiz röportajlara ürün ve uygulamalara yine kapak bölümünden ulaşabilirsiniz.

***

Bu ay bir diğer fabrika ziyaretimiz ise Bursa’da beş, Sakarya’da bir farklı lokasyonda olmak üzere toplamda 67.000 m2 kapalı alana sahip 6 fabrikada üretime devam
eden TKG Otomotiv Grubu oldu. TKG Otomotiv Bursa bünyesinde, birçok üretim prosesini ve teknolojisini içinde barındıran çok özel bir Rollform hattı yatırımı gerçekleştiren markanın CEO’su Tayyar Katrancı, “Rollform hattı ile, çarpışma sistemleri kapsamında enerjiyi absorbe eden çözümleri, elektrikli araçlar için batarya Kutusu parçalarını tasarımından itibaren kendi bünyemizde üretebilir hale geliyoruz” dedi. İmalat Sanayi bölümünden detaylara ulaşabilirsiniz.

Keyifli okumalar...