Öncelikle birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Akkuş Grup’un hikayesini öğrenebilir miyiz? 

1993 yılında kurulan Akkuş Grup tekstil, akaryakıt, eğitim, kimya ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteriyor.  Lokomotif sektörümüz olan tekstilde 1000’e yakın kişi çalışıyor. Türkiye’deki en büyük 500 şirket sıralamasına girmeyi başaran tekstil firmamızın Mardin Organize Sanayi Bölgesi, Avcılar Ambarlı ve Güneşli’de olmak üzere üç tesisi bulunuyor. Ürettiğimiz tekstil ürünlerinin tümünü Avrupa’ya ihraç ediyoruz. Tekstil ve kimya sektörlerinde elde ettiğimiz köklü tecrübemizi finansman gücümüzle birleştirerek, 2013 yılında inşaat sektöründe Akkuş Gayrimenkul ile faaliyet göstermeye başladık. Aynı zamanda 2017 yılında Lübnanlı iş ortağı El Khatip Grup ile kurduğumuz BOSS4 Gayrimenkul İnşaat şirketi ile Alya markası altında yeni projeler geliştirdik. Alya Residence, Alya Trio, Alya Penta ve Alya Grandis projelerini tamamlamış bulunuyoruz. Şu anda üç projemizin imalatı devam ediyor. Bu projelerimiz; Beylikdüzü Bölgesi’nde yer alan Alya Onist, Alya Marin ve Levent’de yer alan Alya Teras isimli projeler. 

Alya Teras projenizin özellikleri nedir? 

İstanbul’da trafiğin ve insan sirkülasyonunun en yoğun olduğu semtlerden biri Levent. İş merkezlerinin çoğunlukta olması sebebiyle Levent’te beyaz yakalı çalışanlar çoğunlukta. Trafik sorunun yoğun yaşanması sebebiyle bu bölgede çalışan beyaz yakalıların ulaşımı zorlaşıyor. Bu kesimin konut ihtiyacına Alya Teras projemiz ile cevap vermek istedik. Hafriyat aşamasında olan Alya Teras projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. 

Alya Onist projenizin özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Ortaklığımız aracılığıyla imza attığımız projeler sayesinde özellikle Beylikdüzü bölgesinde uzmanlaştık. Bu sayede bölgenin gelişimine yol gösteriyoruz. Bölgedeki yatırım iklimini ve yatırımcı profilini çok iyi biliyoruz. Beklentileri çok iyi yönetebiliyoruz. Bölge üzerinde edindiğimiz tecrübe, yeni projelerimize de yol gösteriyor. Örnek dairemizle satışa sunduğumuz Alya Onist, bölgedeki tecrübemizle şekillendi. Projemize ortaklığımızın olgunluk dönemi eseri gözüyle bakıyoruz. Beylikdüzü’nün en çok değerlenen bölgesi olan Yakuplu- Gürpınar hattınınKavaklı bölgesinde yer alan projemizi, her türlü yatırımcı beklentisini tek başına karşılayacak şekilde, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1,  4+2, 5+2, 6+2 büyüklükte, sekiz blokta toplam 106 konut olarak tasarladık. Fiyatların 385 bin TL’den başladığı projemizde, daire büyüklüklerini de aynı gözle oluşturduk. Projemizdeki daire büyüklükleri,56 metrekare ile 311 metrekarearasında değişiyor. Hem çekirdek ailelere hem de kalabalık ailelere yer var. Yatay mimarinin en modern örneğini sunarakbölgedeki diğer projelerden ayrışan Alya Onist, sunduğu deniz manzarası ve donanımıyla da bu konumunu güçlendiriyor. Doğru lokasyon seçimiyle birleşerek de yatırımcılara sunduğu katma değerde, bölgedeki projelerin çok üstünde bir performans sunuyor. Projemiz üç farklı bloktan oluşan bir seri projenin ilk aşamasını oluşturuyor. Projenin devamı niteliğinde olan, 64 konuttan oluşan Alya Marin’inde kaba inşaatı tamamlanmak üzere. Merkezi lokasyonuyla da öne çıkan Alya Onist, 600 yat bağlama kapasitesine sahip West İstanbul Marina’ya yürüme mesafesinde bulunuyor. Ayrıca okullar bölgesine 2 dakika, İDO iskelesine 2 dakika, Yaşam Vadisi’ne 2 dakika, toplu taşıma alternatiflerine 7 dakika, TEM bağlantı yoluna 7 dakika, E-5bağlantı yoluna 5 dakika, Büyükçekmece’ye 2 dakika, Ambarlı Limanı’na 4 dakika, en yakın eğitim kurumlarına 1 dakika, hastanelere 5 dakika uzaklıkta yer alıyor. Yatay mimarinin en modern örneğini sunan Alya Onist, az katlı yatay mimari konseptinde yer alan bahçeli daireleriyle geleneksel mahalle konseptinden izler içeriyor. En modern yapım teknikleri kullanılarak tasarlanan proje; içerisinde yer alan fitnesscenter, çocuk oyun alanı sauna, yüzme havuzu, basketbol ve futbol sahası gibi sosyal donatı alanlarının yanı sıra, sahip olduğu özel çevre düzenlemesi ve peyzajıylada bu konsepti tamamlıyor. 

Depreme karşı güçlü kılmak adına projede hangi çalışmaları gerçekleştirdiniz?

Öncelikle Deprem Yönetmeliğine uygun bir şekilde projemizin inşaat çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımızı yapı denetim firmasının gözetiminde gerçekleştiriyoruz. Demir, beton gibi yapının temel donatılarını oluşturan malzemelerin standartlara uygun olmasına önem veriyoruz. 

Projede kullanacağınız yapı malzemelerinde tercih kriteriniz ne oluyor?

En modern yapım teknikleri kullanılarak projelerimizi tasarlıyoruz. Kullanacağımız yapı malzemenin TSE gibi standartlara uygun olmasına öncelikle önem veriyoruz. Kaliteli aynı zamanda bilinirliği olan markalarla çalışmayı tercih ediyoruz. 

İnşaat sektöründe neyi hedefliyorsunuz?

2017 yılında Lübnanlı iş ortağımız El Khatip Grup ile kurduğumuz BOSS4 Gayrimenkul İnşaat şirketi güçlerimizi birleştirerek başarımızı arttırmak istedik. Şu anda üç projeyi birlikte yürütüyoruz. Önümüzdeki süreçte yatırımını gerçekleştirdiğimiz proje sayımızı daha da arttırmak istiyoruz. Yatırımlarımızı Beylikdüzü ile sınırlandırmıyoruz, İstanbul’da Levent gibi diğer lokasyonların yanı sıra Bodrum ya da Antalya gibi şehirlerde de projeler geliştirmeyi planlıyoruz. 

Konut satışlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İnsanlar soğuk hava şartlarından olumsuz etkilenerek kış aylarında çok fazla ev satın almayı tercih etmiyor. İlk bahar ayı ile satışlar artacaktır. Özellikle 2020 yılının ikinci döneminde konut satışlarında çok daha iyi gelişmeler yaşanacaktır. Şuanda konut stokları eriyor. Demir, çimento gibi inşaat malzemelerinin maliyetleri artmasına karşın bizler bunu konut fiyatlarına yansıtmıyoruz. Ayrıca maliyetlerin artması nedeniyle inşaat sektöründeki bazı oyuncular sahadan çekilecek, konut satış fiyatları artacaktır. Bu nedenle bu dönem tüketici için konut almanın tam zamanı!
Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapması ve de kamu bankalarının kamu bankalarının istihdam kredi verecek olması sektöre olumlu yansıyacaktır. İnşaatı yarım kalan inşaat projeyi yatırımcısının tamamlanması için yardımcı olacak bir adım. Birçok müteahhittin önünü açacak, bu projelerden konut satın alanların mağduriyeti de önlenecektir.