Gelişen teknolojiyle beraber, artık her mevsimde arzu edilen yiyecek-içecekler tazeliğinden ve lezzetinden bir şey kaybetmeden güvenle temin edilerek tüketilebiliyor. 

Hijyen kurallarına dikkat edilmesi gereken sektörlerin en başında gelen yiyecek ve içecekte, üretim hattında kullanılan ekipmanların güvenilir ve temizlik kimyasallarına dayanıklılık özelliklerine sahip olması gerekiyor.
Yine yiyecek içecek üretiminde, sıcaklık kontrolü, hijyen ve özellikle işlenmiş gıdalarda gramaj hassasiyeti büyük önem taşıyor. Proseste kullanılan tüm makinalarda bu parametreler sürekli olarak izleniyor ve kayıt altına alınıyor. Sağlıklı ve güvenilir gıda üretimi adına tüm soğuk ve donuk depoların anlık olarak sıcaklıkları cep telefonlarından dahi izlenebiliyor. 
Dolayısıyla güvenilir yiyecek ve içeceklerin hijyenik üretiminin mutfağında “otomasyon teknolojileri” yer alıyor. 

 Yiyecek-içecek sektörünü ele aldığımız kapak konumuzda bu ay, fabrika ziyaretlerimize devam ederek,  öncü üreticilerin tesislerini ve kullandığı otomasyon teknolojilerini yakından inceleme fırsatı bulduk.  

Tesislerin ilki; lezzet yolculuğunda gerçekleştirdiği yatırımlarla üretim kapasitesini her geçen gün artıran Kadooğlu Yağ oldu. Marka; ayçiçek, mısır, pamuk ve zeytin yağlarını; Bizce, Mutfakların Şefi, Mayra, Brinto ve Azime markaları ile 55’i aşkın ülkeye ihraç ediyor. Ham yağın analizinden rafine yağ üretimine, proses kontrollerinin kalite planına uygun olarak analiz edildiğini söyleyen Kadooğlu Yağ Genel Koordinatörü Mustafa Kadooğlu ve markanın partneri Krohne Bölge Satış Müdürü Erdinç Koca ile kaliteli, enerji verimliliği yüksek üretim için geliştirdikleri projeleri konuştuk. Detayları röportajımızdan inceleyebilirsiniz.

İkinci tesis ziyaretimizi; Edirne İpsala'daki Ekunsan un fabrikasına gerçekleştirerek, farklı ambalaj türleri ihtiyacına yönelik üretim hattında iki farklı paketleme hattı kurduklarını söyleyen Şirket Müdürü Tolga Saltık ile yakın dönem otomasyon hattı ve depolama yatırımlarını konuştuk.

Fabrika ziyaretlerimiz kapak konusuyla sınırlı kalmadı bu ay. Üretimin tüm safhalarında robotlardan destek alarak hedeflediği üretim kapasitesine ulaşan, İnegöl’ün en büyük mobilya üretim tesisleri arasında yer alan Weltew Mobilya, ziyaret ettiğimiz 3. tesis oldu. 
Bu ay son fabrika ziyaretini ise otomasyon ile montaj ve ambalajda hataların önüne geçtiklerini kaydeden Burda Bebek- Wee Baby fabrikasına gerçekleştirerdik.

Dosya bölümünde “Kontrolörler” konusunda sektördeki yeni teknoloji trendlerini,  yeni çözüm ve gelişmeleri, en yetkili ağızlarla yaptığımız röportajları derleyip incelemelerinize sunduk.   

Her bir sayfasını keyifle okumanız dileğiyle…