Gıda ve içecek sektörünü işlediğimiz Temmuz sayımızla birlikteyiz. Ramazan ayı ve bayramının ardından yaz aylarının gelmesi ve sıcaklıkların artmasıyla beraber, gıda ve içecek sektörünün daha da hareketlendiğini görüyoruz. Türkiye ekonomisinde de önemli bir yere sahip olan sektör. Türkiye GSYH’sinin yaklaşık yüzde 20’sini oluşturuyor ve barındırdığı potansiyel itibarıyla söz konusu oranının daha da artacağı öngörülüyor. 

Globalde sektör profesyonelleri için önemli bir pazar konumunda bulunan Türkiye, aynı zamanda ihracat potansiyeli ile de dikkat çekiyor. Türkiye her yıl yaklaşık 5 milyar dolar değerinde gıda ve içecek ithalatı yapıyor.

Hem barındırdığı potansiyel itibarıyla hem de hükümet tarafından gıda üretiminin artırılması hedefi kapsamında öne çıkan sektörlerden biri olan depolama sektörüne önemli görevler düşüyor. 

Bu ay kapak konumuz dahilinde “Akar akar akar…” sloganıyla hafızalara kazınan, Türkiye’nin eski ve köklü markalarından Billur Tuz’un Paketleme Bölüm Şefi Murat Bayır ile bir araya gelerek bünyelerindeki depolama sisteminden tuzun saklanması ve depolanması için dikkat edilmesi gereken püf noktalarına kadar önemli konulara değindik. Depo alanlarında yatırımlara devam edecekleri bilgisini veren Bayır, bu doğrultuda akıllı raf sistemine geçmek için çalıştıklarını söyledi. 

Buna ek olarak, gıda sektörüne çözüm sunan firmalarla, sektör profesyonelleriyle yaptığımız röportajları ve hazırladığımız özel yazıları keyifle okuyacağınızı umuyoruz.

Son bir not olarak, bu yıl 14.’sü düzenlenecek uluslararası gıda ve içecek teknolojileri fuarı Food-Tech Eurasia, 23-26 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek ve ayrıca fuarda soğuk zincir, depolama sistemleri, soğutma, havalandırma ve lojistik özel bölümü de olacak. 

Gelecek ay görüşmek üzere, iyi okumalar…