Geri dönüşüm; toplama, sınıflandırma, kırma-kesme parçalama, taşıma-boşaltma, balyalama, presle sıkıştırma, yeniden kullanım amacı ile tamir etme, ergitme, pişirme, rafinasyon, kimyasalların kullanımı, şekillendirme vb. işlemlerin olduğu birçok adımlı işlemler dizisidir. Yeni sayımızda, AKO Group’un yapımı süren ve tamamlandığında, elde edeceği nitelikli hammadde ile lastik, otomotiv yan sanayi, ayakkabı, konveyör gibi birçok alana hammadde girdisi sağlayacağı Türkiye’nin en büyük lastik geri dönüşüm tesisi yatırımına, ayrıca geri dönüşüm alanında nitelikli ürün ve hizmetler sunan markaların çözümlerine yer verdik. 

30 milyon dolar yatırımla Ankara’da kurduğu ve bu yıl tamamlanması planlanan Türkiye’nin en büyük lastik geri dönüşüm tesisi sayesinde AKO Grup, elde edeceği nitelikli hammadde ile lastik, otomotiv yan sanayi, ayakkabı, konveyör gibi birçok alana hammadde girdisi sağlamayı hedefliyor. Tesiste, Türkiye’de bir yılda ortaya çıkan yaklaşık 350 bin ton lastik atığın dörtte biri nitelikli ham maddeye dönüştürülebilecek. 

Geri dönüşüm konusundaki yatırımlar bununla da sınırlı değil. 

Geri dönüşüm endüstrisine yönelik bir başka yatırımcı da Burkasan. Marka, devreye almaya hazırlandığı yeni tesisinde insan eli değmeden yapılacak ayrıştırma işlemleri ile atık plastiklerden en iyi hammaddeyi üretmeye hazırlanıyor. 50 milyon TL’lik yatırımla şekillenen tesiste üretilecek geri dönüştürülmüş plastik hammadde Türkiye’de ilk defa plastik şişe imalatında kullanılacak.