Günümüzde kendi aralarında iletişim kuran, çalışan, analiz yapan, buna göre kendini optimize eden yepyeni organizmalar doğuyor. Şehirlerin altyapılarından fabrikalardaki üretim bantlarına, giysilerden evimizdeki elektronik eşyalara kadar her yere ulaşabilen, insansız öğrenebilen, akıllı ve zeki, karar alabilen ve uygulayan nesneler gündemimizde.  Kendi kendine öğrenen bilgisayarlar, en iyi teşhis yapan uzman haline gelmeye başladılar bile. Öyle ki yapılan araştırmalar; yakın bir gelecekte robotların, yapay zeka tanımlı işlerin yüzde 40’ını elimizden alacağını ön görüyor; özetle bilgiye ve teknolojiye sahip olan, gücün de sahibi olacak. Bu değerli bilgiler; “Dijital Ekosistem” ana temasında gerçekleşen Teknoloji Platformu etkinliğinde Tüm Fütüristler Derneği Başkanı Eray Yüksek’in sunumundan birkaç not sadece… Eray Bey, “Akıllı Toplumu” inşa etme yolunda devlet politikalarının sistemli bir şekilde oluşturulması gerektiğinin de altını çiziyor. Teknoloji Platformu etkinliği ve konuşulanlarla ilgili detaylar kapak haberimizde..

• • •

Ayın Röportajı’nda konuk ettiğimiz Honeywell Türkiye ve Azerbaycan Bölge Satış Müdürü Gürcan Karakulak, günümüzde trendin ilk ayağının dijital dönüşüm, ikinci ayağının ise siber güvenlik olduğunu vurgulayıp; tesisin bütün verilerini buluta aktararak bir dijital ikizini oluşturduklarını, böylece daha verimli üretimin nasıl gerçekleşebileceği konusunda uzman görüşü sunduklarını dile getiriyor.

• • •

Sektördeki önde gelen oyuncuların Endüstri 4.0 dönüşümüne olanak sağlayan birbirinden farklı inovatif çözümleri yine Kasım 2017 sayımızın içeriğinde yer alıyor.  

Keyifle okumanız dileğiyle…