Sanayi alanında sürdürülebilir rekabet için geleceğin üretim metodlarını takip eden değil belirleyen tarafta olmak gerektiğinin bilincine varan oyuncular, bu alanda yatırımlarına hız veriyor. Ekim ayında düzenlenen Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi etkinliği de Türk sanayicisinin konu ile ne kadar yakından ilgili olduğunu da deneyimleme fırsatı verdi.  

Çok sayıda iş bağlantılarına sahne olan ve üretim süreçlerini otomatik hale getirerek dijitalleştirmek isteyen firmalar için her yıl rehber niteliğinde olan organizasyonu bu yıl 7 bin 064 profesyonel ziyaret etti.

Alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak katıldığı panellerde, sektör sektör yapılan tüm uygulamalar ve sonucunda elde edilen verimlilikler konuşuldu.

Bu sektörler içinde öne çıkan ve bu ay kapak konusu olarak ele aldığımız “Plastik ve Kauçuk” alanında geleceği bugünden yakalamak adına yatırımlarına ülke ekonomisinden bağımsız olarak kesintisiz devam eden GF Hakan Plastik’in yöneticileriyle verimli bir röportaj gerçekleştirdik.

Tesislerini gelecek planlarına yanıt verecek şekilde WMS depo yönetim sistemi ile güçlendiren GF Hakan Plastik’in yeni depolama alanının tasarımında emniyet, ürün grubuna göre alan ve hız kriterlerine öncelik verdiğini gözlemledik.

Endüstri 4.0 ve dijitalizasyon açısından neler yapabileceğini tespit eden şirket, mevcut işletim sistemini SAP’ye çevirerek önemli bir yatırıma da imza atıyor.

Enerji maliyetlerini minimize etme adına enerji tüketimi izleme sistemi kuran GF Hakan Plastik’in, PLC program yardımı ile anlık olarak ve geçmişe dönük data alabilecek şekilde soğutma suyu, basınçlı hava ve elektrik tüketimlerini izleyip olası dalgalanmaları takip ediyor ve önlemlerini ona göre alıyor. Detayları içeriğimizden inceleyebilirsiniz.

Yılın son sayısında yine Endüstri 4.0’a geçiş süreçlerinde önemli rol oynayan teknolojileri ve bu alandaki çözümleri içeriklerimizde paylaştık. 

2020’nin sağlık, huzur ve başarı getirmesi dileğiyle mutlu yıllar.