Dünya üzerinde 55’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren; inşaat, otomotiv, mobilya, yapıştırıcı, beyaz eşya, izolasyon ve savunma teknolojileri sektörlerine poliüretan, poliüre, polyester ham maddeleriyle inovatif çözümler sunan Flokser Kimya, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

HADIMKÖY'DEKİ LOJİSTİK MERKEZİ MAYIS AYINDA HİZMETE BAŞLAYACAK

Sahip olduğu üretim kapasitesini istikrarlı bir şekilde artırmayı sürdüren şirket, son olarak İstanbul Hadımköy’de yer alan üretim merkezinin ve bölgede faaliyet gösteren farklı sektörlerden üreticilerin depolama ihtiyaçları için LEED sertifikalı lojistik merkezi yatırımını hayata geçiriyor. Başta enerji ve su tasarrufu olmak üzere, düşük emisyon ve yüksek verimlilik sunan 105 bin metrekarelik alana, 12 metrelik kat yüksekliğine sahip lojistik merkezi, 2023 Mayıs ayında hizmet vermeye başlayacak.

İstanbul’da üretim yapan firmaların depo ihtiyacının karşılanmasına da katkı sağlayacak lojistik merkezi; modern ve çevreci hassasiyetlerle, yüksek depolama kapasitesi ile dünya standartlarında özelliklere sahip olacak.
İstanbul Hadımköy’de inşası devam eden lojistik merkezi hakkında bilgi veren Flokser Kimya Genel Müdürü Ekin Tükek şunları söyledi:

“Flokser Kimya bugün Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Rusya başta olmak üzere 55 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Multidisipliner çalışma kabiliyeti ve 40 yıllık sanayi, 20 yıllık kimya tecrübesine dayanan proses bilgisi ile Flokser Kimya, bugün ülkemizin en büyük poliüretan, poliüre, polyester üreticileri arasında yer alıyor. Yıllar içerisinde istikrarlı olarak artırdığımız üretim kapasitemiz için bir lojistik merkezi ihtiyacı oluştu. Bu kapsamda İstanbul’daki üretim fabrikamızın yakınında 540 milyon TL yatırımla 105 bin metrekarelik LEED sertifikalı lojistik merkezi kuruyoruz. Hem Flokser Kimya’nın, hem de bölgedeki farklı sektörlerdeki firmaların depolama ihtiyacını karşılayabilecek lojistik merkezimizi 2023 yılının Mayıs ayında açmayı planlıyoruz.”

LOJİSTİKTE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN ANAHTARI TEKNOLOJİ YATIRIMI LOJİSTİKTE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN ANAHTARI TEKNOLOJİ YATIRIMI