TEKNOLOJİ YATIRIMLARI İLE ENERJİDE YÜZDE 30 TASARRUF TEKNOLOJİ YATIRIMLARI İLE ENERJİDE YÜZDE 30 TASARRUF

Dünyada geri dönüşüm konusunda etkin çalışmalar gerçekleştiren Unifi'nin verilerine göre Yünsa, koleksiyonlarında 147 bin kilogramdan fazla geri dönüştürülmüş REPREVE elyaf kullandı. Bu sayede 8 milyon 765 bin 691 adet pet şişeyi kumaşa dönüştürdü. Döngüsel ekonomi modelini uygulayarak atıkları geri dönüştürmeyi ve doğal kaynak kullanımını azaltmayı hedefleyen şirket, bu kapsamda ABD merkezli geri dönüşüm firması Unifi ile iş birliği yaparak atık pet şişelerden kumaş üretimi gerçekleştiriyor.

“ELEKTRİK VE SU TASARRUFU SAĞLIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, “Üretim merkezimizde çevre dostu uygulamalara yer veriliyor, sürdürülebilir çözümler sunuyoruz. Doğayı koruyan üretim anlayışımız doğrultusunda, koleksiyonlarımızda daha az doğal kaynak tüketilerek ve geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılarak üretilen ürünler sunmaya önem veriyoruz. Bu hedefimize ulaşmak için etkin geri dönüşüm firmalarından Unifi ile iş birliği gerçekleştirdik. İş birliğimiz kapsamında atık pet şişelerin geri dönüştürülmesiyle üretilen özel REPREVE elyaf karışımlı kumaşlar üretiyoruz. Bugüne kadar koleksiyonlarımızda 147 bin kilogramdan fazla REPREVE elyaf kullandık. Bu sayede 8,7 milyon pet şişe kumaşa dönüştürüldü. Tasarruf miktarımızda böylece toplam 2 milyon 283 bin 530 kilovatsaat enerji ve 746 bin 243 litre su oldu. Diğer bir deyişle, 83 hanenin 1 yıllık elektrik tüketimine denk gelen enerji tasarrufu veya 1.022 kişinin 1 yıllık içme suyu ihtiyacı kadar da su tasarrufu sağlamış olduk.”

“ÜRÜNLERİMİZİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Unifi Asya Pasifik Başkanı Hongjun Ning "Unifi'nin sertifikalı ve izlenebilir REPREVE geri dönüştürülmüş elyafını kullanarak çalışmalarına sürdürülebilirliği dahil eden küresel markamızı ve perakende ortaklarımızı desteklemek için Yünsa ile iş birliği yaptığımız için mutluyuz. Yünsa ile gerçekleştirdiğimiz bu ortaklık ile müşterilerimize daha geniş ürün yelpazesi sunmayı hedefliyoruz” dedi. (AA)