TotalEnergies ve Amazon gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında Amazon’un taahhüt ettiği yüzde 100 yenilenebilir enerji stratejisine katkıda bulunacak. Amazon ise TotalEnergies’in dijital dönüşüm konusunu hızlandırmaya yardımcı olacak. Anlaşma kapsamında ABD ve Avrupa'da 474 MW yenilenebilir enerji kapasitesi taahhüt edilmesine yönelik enerji satın alma anlaşmaları imzalayan TotalEnergies ile Amazon, Orta Doğu ve Asya Pasifik'teki iş birliklerini de genişletmeyi planlıyor.

HEDEF 2040 YILINA KADAR NET SIFIR KARBON EMİSYONU 

TotalEnergies, Amazon'un faaliyetlerini 2030 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle sürdürme ve 2040 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma hedefine katkıda bulunacak. TotalEnergies, önde gelen bulut sağlayıcısı Amazon Web Servisleri (AWS) ile bulut teknolojisine geçiş işlemlerini hızlandırarak bilgi teknolojileri dönüşümü, faaliyetlerin dijitalleştirilmesi ve dijital inovasyon süreçlerine ivme kazandıracak.

“YÜKSEK İVMEYİ İLERLETMEMİZE YARDIMCI OLACAK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren TotalEnergies Doğal Gaz, Yenilenebilir Enerji ve Güç Sistemleri Başkanı Stephane Michel, “Şirket çalışmalarından kaynaklanan karbon emisyonunu azaltmak ve müşterilerini bu misyona ortak etmek için destekleme konusunda kararlıyız. Bu anlaşmayı yaparak Amazon ile önemli bir iş birliği yapıyoruz. Amazon’un karbon nötr olma yolculuklarına onlara eşlik etmekten dolayı gurur duyuyoruz. Amazon ve AWS'nin, dijitalleşme hızı, ölçeği ve gelişimi konularında yakaladığımız yüksek ivmeyi ilerletmemize yardımcı olacağına dair güvenimiz tam." dedi.