Volvo, Çin'in Daqing kentinde bulunan fabrikasında tükettiği elektriğin tamamını temiz enerjiden karşılamaya hazırlanıyor. Fabrika, yüzde 83 oranında bioyakıt ve yüzde 17 oranında da rüzgar enerjisi kullanacak. Bu sayede yılda ortalama 34 bin ton karbondioksit emisyonunun önüne geçecek. 

TOPRAK VE ORMAN ÜRÜNLERİNİN KALINTILARINI KULLANIYOR 

Heilongjiang eyaletindeki üretim yeri de böylece, geçen yıldan beri karbon nötr enerjiyle Chengdu'daki en büyük Çin-Volvo tesisinin örneğini izlemiş oluyor. Aslında Geely'nin kardeş fabrikalarının dünyadaki tesislerinin yüzde 90 kadarı bu tür enerjiyle çalışıyor. Daqing'deki fabrikayı besleyen bioyakıt santralleri, elektrik enerjisi üretmek için yerel ve sürekli edinilebilen toprak ve orman ürünlerinin kalıntılarını kullanıyor. Buna bir de rüzgardan edinilen yenilenebilir enerji ekleniyor. Yetkililer, kendileri için sürekliliğin de güvenlik kadar önemli olduğunu belirtiyor. Ayrıca tüm bu çalışmaların iklim değişimine ilişkin hedefleri açısından etkin bir rol üstlendiğine vurgu yapıyor. 

HEDEF 2040 YILINA KAAR KARBON NÖTR BİR İŞLETME OLMAK 

Daqing'in yeşil enerji girişimine koşut olarak ana tesis de Çin'deki üretim süreçlerinin tümünde karbon emisyonlarını kısıtlayıcı yönde ilerlemeler talep ediyor. Bu çerçevede Volvo, yerel tedarikçilerine de karbon nötr enerji kullanmaları konusunda çağrıda bulundu. Öte yandan Volvo, 2025 yılına değin tam bir karbon nötr üretim hedefliyor. Dolayısıyla, dört yıl içinde ve toplam süreçler dikkate alınarak, tüketiciye teslim edilen araçlardaki karbon izi 2018 yılına kıyasla yüzde 40 azaltılmış olacak. Marka, 2040 yılında bütünüyle karbon nötr bir işletme olmayı hedefliyor.