İSTANBUL İÇİN YENİ ELEKTRİKLİ METROBÜSLER İSTANBUL İÇİN YENİ ELEKTRİKLİ METROBÜSLER

Vakıf Katılım, yenilenebilir enerji yatırımlarına desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda Vakıf Katılım ve Teknosa’nın iklimlendirme sektöründeki öncü markası İklimSA, çatı üstü Güneş Enerji Santrali Projeleri finansmanları için iş birliği yaptı. Yapılan anlaşma ile İklimSA’nın kuracağı çatı üstü GES projelerine Vakıf Katılım finansman kullandırabilecek. 

“GEÇMİŞİMİZDEN ALDIĞIMIZ İLHAMLA GELECEĞİ İNŞA EDİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik “İklimSA ile yaptığımız iş birliği çevreye verdiğimiz önemin önemli bir göstergesi oldu. Bu işbirliği kapsamında çevreye duyarlı bir gelecek için destek oluyoruz, enerjide cari açığın azaltılmasına katkı sunuyoruz. Özel sektör ve kamu projelerine “Yeşil Finansman” desteği sunmak ve için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Faaliyetlerimize Birleşmiş Milletler’in ilan ettiği ‘Sürdürülebilir Kalkınma Planı’ kapsamında devam edecek; çevreye dost, yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımların finansmanlarında var olmayı sürdüreceğiz. Türkiye’deki enerji potansiyelini harekete geçirmek amacıyla yatırımlarımızı artırıyor enerji alanında dışa bağımlılığı azaltabilmek için hanelerde ve üretimde temiz enerjinin kullanılmasını artırmak istiyoruz. Bu motivasyondan hareketle KOBİ’lerimizin yeşil enerji alanında finansmana erişimlerini kolaylaştırmak amaçlıyoruz. Her ürün kalemimizde güncelleme ve geliştirmeler yapıyoruz. Yatırımcıların enerji projelerine yönelik uçtan uca danışmanlık sağlıyoruz. KOBİ’lerimiz için finansal çözümler sunuyoruz. Vakıf Katılım verimlilik ve tasarruf odaklı ürünleriyle, yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemeye, ülkemizin sürdürülebilirlik hedeflerine uygun çözümler geliştirmeye devam edecek” dedi.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇÖZÜMLERLE DÜNYAYA DEĞER KATIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren İklimSA İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Tansu Öztorun, “Çevreye dost ve tasarruf sağlayan sürdürülebilir çözümlerle geleceğe değer katmayı hedefliyoruz. Küresel ısınma insanlığımızın karşılaştığı çok büyük bir sorun. Bu sorunun önüne geçebilmek için tüm dünya harekete geçti. Paris İklim Anlaşması ile pek çok ülke küresel ısınma ve karbon emisyonuna karşı tedbir alacağını beyan etti. 2021 yılında Türkiye dahil 191 ülkede anlaşma yürürlüğe konuldu. İklimSA olarak bu konuya destek sağlayacak çözümlerimizi artırıyoruz. 67 şehrimizde faaliyet gösteren 500’ü aşkın yetkili bayi ve servis ağımızla birlikte güneş enerji sistemlerinde kurumsal ve bireysel çözümlerle, tarım sektöründen konut projelerine çok geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz. Güneş enerjisi alanında en iyi çözümleri sunmak için çalışıyoruz. Vakıf Katılım ile iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu iş birliğinin yenilenebilir enerji sistemlerindeki önemli projelerin ivmelenmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.”