Antalya, Burdur, İstanbul ve İzmir de bulunan Üniversitelerde mühendislik ve mimarlık fakültelerinde görevli olan öğretim görevlilerine 3 günlük eğitmen eğitimleri verildikten sonra eğitmenler bu bilgileri 300’den fazla öğrenciye aktardı. Ayrıca TESİDER işbirliği ile İstanbul, Antalya ve İzmir de 100 den fazla tesisatçı ve iklimlendirme uzmanlarına da verildi. 

Artık alıştığımız Güneş Enerjisi Sistemleri geride kaldı, ülkemizin enerji arz güvenliğinin ve verimliliğinin sağlanması, enerji kaynaklarında çeşitliliğin ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının arttırılması, elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı ve kullanımında kayıpların azaltılması, ekonomik, sosyal kalkınma için tüm çalışmalar artık Smart Grid ile Enerji Yönetiminde.

Eğitimin içeriği Fotovoltaik ile üretilen elektriği kullanan binalarda “Nasıl tasarlanır ve yönetilir”. Gelecekte artık sadece üretmek (Panelleri çatıya takmak) yeterli olmayacak. Gitgide ‘SG Ready’ olan ısı pompaları, klimalar vb. iklimlendirme çözümlerinin de kullanıldığı cihazlar üretiliyor. Bir enerji yönetim sistemi entegre ederek ne zaman hangi tüketici ne kadar çalıştırılacak bunların şartlarını ve kurallarını programlayarak, üretilen enerjiyi verimli kullanmak standart olacak. Artık Enerji Sistemleri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektronik-Elektrik Mühendisliği ve Mimarlık Fakülteleri birleşerek bu sistemlerin Ar-Ge’sini, tasarımı, uygulamasını ve sonra teknik servis hizmetini verecek gençleri yetiştirmesi gerekiyor.

Solar-Log desteği ile Nisan 2020’den itibaren eğitimler tekrar Çataklı Enerji ve Simya Enerji tarafından verilmeye başlanacaktır.

Güncel tarihlerini http://ye-em.com/egitim-tarihleri/  veya www.enerji-turkiye.com öğrenebilirsiniz.